Srijeda, 5.04.2017.

Sinjska premijera predstave ‘Je li to bila ševa’


Sutra, 6. travnja u 20 sati u gradskoj kino dvorani Sinjsko pučko kazalište upriličit će sinjsku premijeru predstave Ephraima Kishona ‘Je li to bila ševa’.
U predstavi glume Lovrin Tomašević (Romeo), Nera Borčić (Julija), Katarina Vrca (Lukrecija), Dinko Franchini (Lorenco), Dijana Rančić (Dojilja) i Miljenko Vardić (William Shakespeare).
Adaptaciju teksta, režiju i scenografiju potpisuje Željko Viculin, za kostime su se pobrinule Marija Viculin i Tatjana Katić, o tonu i svjetlu brine Nikša Katić, a rekvizite i scenu priprema Nikica Ugrin.
Sinjski kazalištarci ističu kako je predstava ‘Je li to bila ševa’ vječna priča o ljubavi i još nečemu drugom, na naš sinjski način te dodaju kako ju ne preporučuju mlađima od 15 ni starijima od 75 godina. Svi ostali ulaznice mogu kupiti u knjižari i papirnici AXEL i na dan predstave na blagajni kina od 18 sati i 30 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Škola košarke Alkar treća na PH u mini košarci


Na prvenstvu Hrvatske u mini košarci 2017., regija jug (prvenstvo Dalmacije) za dječake U-9, ŠK Alkar Sinj osvojila je treće mjesto!
Nakon natjecanja u skupini u Solinu, prošle nedjelje u Dugopolju je odigrana završnica u kojoj su ostvareni slijedeći rezultati:
-POLUFINALE: ŠK Alkar Sinj – DOŠK 7:21;
-UTAKMICA ZA 3. MJESTO: ŠK Alkar Sinj – ŠK Dražen Petrović II 31:3;
-FINALE: DOŠK – ŠK Dražen Petrović 24:18.

ŠK Alkar Sinj nastupila je u sastavu: Filip Buljan, Luka Radnić, Eduard Poljak, David-Ivan Mijatović, Luka Jukić, Ante Jukić, Marko Tomašević, Roko Marinović, Nikola Krolo, Jakov Galić, Ante Šimunović, Lucian Boić, Ivan Babić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR