Utorak, 5.04.2016.

Počeli javni radovi u Trilju, Otoku i Dicmu

Osim Grada Sinja, program Javih radova u ovoj godini obavljaju Grad Trilj, Općina Otok i Općina Dicmo.
Kako su nas izvijestili u triljskoj Gradskoj upravi, Grad Trilj je na temelju Mjera za poticanje zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje inicirao program javnih radova ‘Pomoć zajednici’ – pomoć u kući, putem kojeg je odobreno zapošljavanje 19 osoba. Po završetku javnog natječaja pristiglo je 79 zamolbi nezaposlenih žena, od kojih je odabrano njih 16 koje će vršiti poslove pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama na cjelokupnom području grada Trilja, i to od 1. travnja do 30. rujna ove godine. Preostale 3 radnice zaposlene su preko Udruge osoba s invaliditetom Trilj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na ljeto počinje obnova Gradskog kina Sinj

Prije nekoliko dana Ministarstvo kulture objavilo je popis odobrenih programa za 2016. godinu. Među njima je i program Gradskog kina Sinj.
Programima investicijske potpore navedenog ministarstva Gradskom kinu Sinj dodijeljena je potpora u iznopu od 350 tisuća kuna za program obnove i adaptacije kina.
‘Sredstva su strogo namjenska i predviđena su za poboljšanje kvalitete grijanja i hlađenja u dvorani kao i postavljanje novih sjedalica. Sve aktivnosti bi trebalo početi oko ljeta jer se cjelokupni program mora realizirati do kraja 2016. godine,’ kazao nam je Ivan Šentija, direktor Gradskog kina Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Gotovinina ploča’ vraćena u Alkarske dvore


Tiho i bez medijske pompe, na pročelje sjevernog dijela Alkarskih dvora, vraćena je ploča koju je na to mjesto prije gotovo 17 godina postavio general Ante Gotovina.
U kolovozu 1999. godine, uoči 284. Alke, general Ante Gotovina je u ime hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana postavio spomen ploču kojom je najavljen početak radova na izgradnji Alkarskih dvora.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR