Utorak, 5.04.2011.

Na javnim radovima u Sinju 110 osoba

U Programu javnih radova na području Grada Sinja, zaposlit će se 110 osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Grad Sinj uputio je Zavodu popis osoba koje zadovoljavaju kriterije. Oni će, nakon provjere povjerenstva za javne radove i potvrde iz HZZ-a biti zaposlene na rok od 3 do 6 mjeseci.
Na poslovima komunalnog uređenja, preko JKP Vodovod i čistoća, bit će zaposleno 60 osoba, preko Kulturno-umjetničkog središta zaposlit će se 25 osoba, a 25 će ih biti raspoređeno u Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, na poslove socijalne skrbi za starije i nemoćne.
Program javnih radova financiraju Vlada RH preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i jedinice lokalnih samouprava.
Grad Sinj će Program javnih radova sufinancirati s oko 300 tisuća kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zlatni Zlatan

14- godišnji sinjski gitarist Natan Zlodre ostvario je još jedan veliki uspjeh! Na natjecanju 'Morski festival gitara 2011.' u Murskoj Soboti u Sloveniji osvojio je zlatnu medalju, sa ukupno 97,80 bodova.
 Na ovom natjecanju Natan je svirao tri kompozicije – N. Paganini 'Grande Sonate in A-II st. Romanza', F. Moreno 'T-torroba suite cestellana III. stavka' i M. Nardelli 'Dubrovački stari tramvaj'.
Natjecanje se održavalo od 30. ožujka do 03. travnja, a nastupilo je 119 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Njemačke, Španjolske i Grčke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni veterani za Lucijana

Nogometni veterani klubova Cetinskog kraja, u subotu, 2. travnja, na igralištu NK Tekstilac, odigrali su humanitarni susret. Kombinirani sastavi ekipa Junaka i Tekstilca protiv kolega iz OSK-a i Brnaza odigrali su efikasno i miroljubivo 4:4.
Ovoga puta rezultat je bio po strani jer je utakmica imala humanitarni karakter. Priklupljeno je 4 tisuće 350 kuna koje su uplaćene na žiro-račun dječaka Lucijana Ćosića, za potrebe njegovog liječenja u njemačkoj klinici.
Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, koji je igrao za veterane Junaka, za Lucijanovo liječenje, uplatio je još 5 tisuća kuna osobnih novčanih sredstava.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

6. "Nacionalni Sajam Pršuta" i suhomesnatih proizvoda sa međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2011.Dana 15. i 16. travnja, 2011. godine, u gradu Sinju u prostoru hotela Alkar, pod Generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Hrvatske banke za obnovu i razvitak u suorganizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja, održat će se 6. "Nacionalni Sajam Pršuta" i suhomesnatih proizvoda sa međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2011.

Program Sajma možete preuzeti ovdje.

Euromelanoma Day u Poliklinici Babić

Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora i Referentni centar za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, obilježavaju 12. travnja 2011. godine - Euromelanoma Day.
U okviru obilježavanja organizirat će javno-preventivnu akciju ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože.
Glavna aktivnost projekta je tzv. Dan otvorenih vrata u dermatološkim ordinacijama. U sklopu projekta, zainteresiranim građanima omogućit će se besplatan dermatološki pregled kože. U akciju je uključena i Poliklinika dr Babić u Sinju.
Projekt je medicinski, humanitarni i savjetodavni, s tri glavna cilja: prevencija, obrazovanje i informiranje. Temeljni cilj projekta je rano otkrivanje melanoma, što omogućuje uspješno liječenje i visoku stopu preživljavanja, osvješćivanje šire javnosti o opasnostima nepromišljenog ponašanja na suncu, o štetnim posljedicama UV-zraka na zdravlje i pravilnim načinima zaštite od UV zraka te o važnosti  samopregleda madeža.
Za besplatne preventivne preglede 12. travnja, zainteresirani građani mogu se prijaviti do 08. travnja 2011. Prijave se mogu izvršiti putem besplatnog broja telefona 0800 8501.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački voze samo osobna vozila.
Na Krčkom i Paškom mostu te Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene još i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Večeras od 21,30 do 6 sati ujutro, za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A 6 između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, u smjeru Rijeke. Obilazak je državnom cestom kroz Gorski kotar. U smjeru Zagreba vozit će se nesmetano.
Večeras od 22 sata do 5 sati ujutro trajat će radovi u tunelima na autocesti A 2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec. Ta će dionica autoceste biti zatvorena, a vozit će se obilazno državnom cestom D 1.
IZVOR: HAK
...