Četvrtak, 5.04.2007.

USKORO POčINJE ASFALTIRANJE NERAZVRSTANIH CESTA U OPćINI OTOK


Općinsko poglavarstvo Otoka, u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, kroz program EIB 2, pripremilo je program asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Općine. Programom je obuhvaćeno 55 tisuća kvadrata, a u asfaltiranje će se uložiti oko 3 milijuna i 700 tisuća kuna bez PDV. Radovi bi trebali početi krajem travnja a izvodit će ih poduzeće Asfaltne ceste Split.
Dodajmo ovome da su županijske ceste pripremile projekt rekonstrukcije županijske ceste Sinj - Otok, a radovi će početi do ljeta.

ANTE LATINAC O PRIOPćENJU MLADIH HSLS-a SINJ

Nakon jučerašnje konferencije za novinare mladih liberala sinjskog HSLS-a na kojoj su uputili nekoliko kritika Turističkoj zajednici grada Sinja, direktor turističke zajednice Ante Tonći Latinac demantirao je nepostajanje WEB stranice Turističke zajednice grada sinja te istaknuo kako će nova stranica zajednice izići za 7 dana, ne slaže se sa tvrdnjama mladih Liberala o lošim putokazima u gradu, ali se slažu kako bi plan grada trebao biti promijenjen.

PROLJETNI PRAZNICI ZA šKOLARCE

Od danas do petka, 13. travnja, školarci će biti na školskim proljetnim praznicima. Prema školskom kalendaru, ova školska godina završit će 21. lipnja. Gotovo mjesec dana ranije, točnije, 24. svibnja završit će nastava učenicima završnih razreda srednjih škola.

USKORO POčINJE PREDUPIS PRVVI RAZRED

U osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića uskoro počinje predupis djece, školskih obveznika, u prvi razred školske godine 2007/2008. Predupis će se obavljati u tajništvu škole, od 16. do 30. travnja, svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Prilikom predupisa odredit će se nadnevak testiranja, koje će se obavljati u matičnoj školi u Sinju.
U prvi razred upisuju se djeca koja su do 1. travnja navršila 6 godina života. Upisati se mogu i djeca koja do toga roka nisu navršila šest godina života, ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece utvrdi da dijete može pohađati školu, te isto odobri Ured državne uprave Splitsko - dalmatinske županije.

OBAVIJEST IZ UDRUGE "UTIS"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja UTIS u subotu, 14. travnja organizira hodočašće u Međugorje za invalidne osobe i članove njihovih obitelji. Zainteresirani članovi mogu se javiti na telefon Udruge broj 660-080 ili 660-406 ili osobno doći u prostorije u Galeriju Galiotović, svakim radnim danom od 9,00 do 12,00 te srijedom od 17,30 do 19,30. Hodočašće je besplatno, a autobus je osigurao gvardijan svetišta čudotvorne Gospe Sinjske fra Bože Vuleta.

POčELA PODJELA POKLON-PAKETA

Danas u 10,00 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj počela je podjela poklon - paketa koje su korisnicima pomoći za uzdržavanje povodom Uskrsa osigurali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Gradsko poglavarstvo Grada Sinja. Paketi će se dijeliti i u petak od 7,30 do 10,00 sati.
U suradnji s poglavarstvom Grada Trilja i općinskim poglavarstvima Hrvaca, Dicma i Otoka, Sinjski Crveni križ osigurao je poklon pakete i za korisnike pomoći za uzdržavanje s područja tih naselja. Njima se paketi dijeliti danas u mjestu prebivališta.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

Danas je Veliki četvrtak. U crkvi gospe Sinjske u 19,00 sati služit će se Misa Večere Gospodnje, a od 22,00 sata molit će se «Getsemanska ura».
Iz svetišta obavještavaju da će se od danas do subote ispovijed obavljati od 7,30 do 12,00, te od 16,00 do 18,30 sati.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA BLAGDANE

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na Uskrsni ponedjeljak, 9. travnja, mogu raditi od 7,00 do 13,00 sati.

SINJSKE MAžORETKINJE NA PRVENSTVU EUROPE

Sinjske mažoretkinje odlaze u Zagreb u kojem će se naredna tri dana održavati Europsko prvenstvo mažoretkinja. Među 12 zemalja Sinjanke će predstavljati Hrvatsku u 4 discipline u twirlingu. Očekivanja među odličnom konkurencijom nisu baš prevelika zbog predstavnika europskih zemalja sa dugogodišnjom tradicijom twirliga, istaknula je voditeljica naših mažoretkinja Davorka Dukić.
Svečano otvorenje Europskog prvenstva mažoretkinja bit će u domu Dražena Petrovića u Zagrebu.

SPORT

Danas se igraju susreti 4. HNL. U 16 sati Glavice dočekuju Dinaru , a Hrvace u isto vrijeme igraju na Pagu.
Rukometašice Cetine igraju zaostali susret druge lige u Kninu protiv domaćina u 17 sati.

Svoj vaterpolski trening susret večeras na Gradskom bazenu u Sinju imati će ženske selekcije Hrvatske i Italije u 18 sati.