Srijeda, 5.04.2006.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA - JAKOV TEKLIć, ILIJA VESELICA

Gdje je nestao čovjek "Gdje je nestao čovjek?"
6. travnja. 2006. u 19.30 sati Solin, Galerija Zvonimir
Autori: Jakov Teklić i Ilija Veselica

Treća izložba fotografija Solinjanina Jakova Teklića i prva Ilije Veselice iz Sinja nastala pod zajedničkim naslovom Gdje je nestao čovjek, predstavlja nam dvojicu zanimljivih mladih autora koji su u prostoru antičke Salone pronašli zahvalan stvaralački materijal. Ono što ih povezuje je istančano fotografsko oko, međutim, po svemu ostalom, možemo govoriti o dvojici umjetnika različitih senzibiliteta.

...

NASTAVLJENI RADOVI NA SINJSKOM GRADSKOM BAZENU

Kompleks gradskog bazena nakon nekoliko mjeseci zastoja u radovima ponovno oživljava nastavkom izgradnje nakon riješenih pravno tehničkih problema između bivših suvlasnika. Vlasnik i investitor tvrke gradskog bazena Milivoj Bebić istaknuo je kako su svi problemi vezani uz nastavak izgradnje bazena riješeni, a gradilište je od jutros ponovno u funkciji.
Bebić ističe kako će sigurno ovo ljeto bazen sa svim popratnim sadržajima biti u funkciji, a sugrađanima će donijeti razne sadržaje i zanimljivosti.

PRVI "NACIONALNI SAJAM PRšUTA" U SINJU

Prvi nacionalni sajam pršuta koji će se održavati 7. i 8. travnja u hotelu Alkara otvorit će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar čobanković. Cilj sajma je okupljanje i povezivanje svih relevantnih proizvođača pršuta te uspostavljanje još jednog tradicionalnog hrvatskoga branda-Dalmatinskoga pršuta.
Na sajmu se očekuje dolazak vodećih hrvatskih proizvođača pršuta, predstavnici Udruge proizvođača Istarskog i Drniškog pršuta, predstavnici Udruge uzgajivača svinja te regionalna i obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i prizvodnjom domaćeg pršuta. Za sve zainteresirane prizvođače pršuta i uzgaajivače svinja prvoga dana sajma predviđene su i edukacijske tribine, a drugi dan biti će degustacije i ocjenjivanja.
Sajam pršuta u našem gradu mogao bi ,bar se tako predvidja dalmatinski pršut uvrstiti kao novi hrvatski brand upravo u tijeku kada su pregovori s Europskom unijom za ulazak u elitno društvo europskih zemalja -mišljenja je i direktor turističkog ureda županije Mili Razović.

JAVNA TRIBINA O FONDU HRVATSKIH BRANITELJA

UHBDDR podružnica Splitsko-dalmatinske županije organizira javnu tribinu naziva "Sve što ste željeli znati o fondu hrvatskih branitelja". Gost tribine je predsjednik UHBDDR-a Zvonko Milas, a voditelj Petar Liović član upravnog Fonda. Tribina će se održati sutra u kongresnoj sali hotela Split s početkom u 17 sati. Tematika tribine je vezana uz prava branitelja u fondu, dostave obavijesti o udjelu, dividenda, pravo na raspolaganje dionicama i sl.

POčEO UPIS DJECE U O.š. FRA PAVAO VUčKOVIć

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića obavijestila je o upisu djece u prvi razred osnovne škole. Tako će se u prvi razred moći upisati djeca koja do prvog travnja tekuće godine imaju navršenih 6 godina života. Djeca koja do tog datuma nisu navršila 6 godina također mogu biti upisana u prvi razred ako na zahtjev roditelja ili staratelja komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta ocijeni da dijete može pohađati školu , a isto odobri ispostava Ureda državne uprave u Sinju.
Roditelji ili staratelji djeteta trebaju izvršiti prijavu za upis u prvi razred u vremenu od 3. do 14. travnja u tajništvu navedene škole. U ovu školu se mogu upisati samo djeca koja adresom stanovanja pripadaju upisnom području osnovne škole fra Pavla Vučkovića.
Prigodom prijave djeteta tajništvo škole će odrediti nadnevak i sat utvrđivanja testiranja djeteta, koje će započeti 2. svibnja. Također djeca prijavljena za upis u prvi razred moraju proći i sistematski pregled kod nadležnog liječnika.

POčEO UPIS DJECE U DJEčJI VRTIć "žABICA" U OTOKU

Dječji vrtić žabica iz Otoka počeo je upis djece predšolske dobi u program male škole predškole. Upis traje do kraja tjedna. Ravnateljica vrtića Ankica Vugdelija ističe kako očekuju dosta dobar odaziv djece koja nisu obuhvaćena redovitim vrtićkim programom te napominje kako je ovaj program već zaživio u Gali te ga pohađa 12 predškolaca. Program u Otoku provodit će tete iz dječjeg vrtića u sljedećih mjesec dana svakoga poslijepodneva.

VRIJEME

U nastavku dana bit će pretežno vedro vrijeme. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 4 stupnja Celzijeva.