Četvrtak, 5.03.2015.

Predstavljanje ‘Kalendara Gospine jubilarne godine 2015.’Za 300. obljetnicu slavne pobjede pod Sinjem, koja se dogodila davne 1715. godine nad Turcima uz Gospin zagovor, Franjevački samostan i Župa Čudotvorne Gospe Sinjske izdali su prigodni ‘Kalendar Gospine jubilarne godine 2015.’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Upisi u KUD Turjaci

Predsjedništvo KUD Turjaci poziva sve Turjačane koji se žele pridružiti i smatraju da svojim sposobnostima na amaterskoj razini, idejom i savjetom mogu pomoći u organiziranju manifestacija i nastupanju na istima u Turjacima i šire, da se učlane u ovo novoosnovano Društvo.
Upisi i dogovor oko rada Društva održat će se u subotu, 7. ožujka, od 16 sati u dvorani Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića u Turjacima.
Članovi predsjedništva KUD-a Turjaci ističu kako bi bilo dobro da se u što većem broju odazovu mlađe osobe.
Godišnja članarina u Društvu je 30 kuna, a za sva ostala pitanja zainteresirani mogu kontaktirati Tomislava Budimira Bekana na broj mobitela 098558097 i Zdenku Marković na broj mobitela 0917355767.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Sinj se uskoro zadužuje za projekt aglomeracije

Punopravnim članstvom u Europskoj uniji Republika Hrvatska preuzela je obvezu provedbe vodno-komunalnih direktiva, prema kojoj je lokalna uprava zakonski odgovorna za izgradnju i rad sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Prema Nacionalnom planu provedbe vodno-komunalnih direktiva, rok ispunjenja obveza predviđenih Direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda za aglomeraciju Sinj je 31. prosinac 2018. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ultrazvučni pregled dojki u Sinju

Gradska organizacija Socijaldemokratskog Foruma žena Sinj i Klub žena liječenih na dojci Split nastavljaju s organiziranjem akcija savjetovanja i ultrazvučnog pregleda dojki.
Sljedeća akcija će se održati u ponedjeljak, 09. ožujka 2015. u prostorijama sinjskog SDP-a od 16 sati. Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj mobitela 098 807 064.
IZVOR: WWW.FERATA.HR