Četvrtak, 5.03.2009.

DONACIJA DM-a DJEčJEM VRTIćU "BILI CVITAK"

Sinjski dječji vrtić "Bili cvitak" danas je dobio donaciju tvrtke DM-a u iznosu od 25.000,00 kuna koju je ravnateljici dječjeg vrtića Dijani župić predala regionalna menadžerica Tamara Vidović. DM je donirao vrtić povodom otvorenja svoje prve poslovnice u Sinju. Prema riječima ravnateljice novac će biti usmjeren u dječji vrtić Alkarić za obnovu jaslica i kupnju didaktičkih igračaka.

OBAVIJEST

Dječji vrtić "Bili cvitak" Sinj prima prijave za upis djece u program Predškole. Roditelji čija djeca nisu obuhvaćena vrtićkim programom, a rođeni su od 1. travnja 2002. do 1. travnja 2003. godine, s mjestom stanovanja u Hanu, Bajagiću, Gljevu, Karakašici, čitluku, Jasenskom, Turjacima, Lučanima i Radošiću, trebaju se javiti u dječji vrtić Bili cvitak u ulici Antuna Konstatina Matasa 8 u Sinju, odnosno na broj telefona 825 617 ili 821 177, od 8,00 do 12,00 sati. Do sada je kako doznajemo prijavljeno 20-tak djece.

OBAVIJEST

Sutra, 6. ožujka, će se u Hotelu alkar s početkom u 10 sati održati Završno ocjenjivanje dalmatinskog pršuta iz Projekta "Zaštita dalmatinskog pršuta". Ocjenjivanje se provodi u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, kazala nam je direktorica centra Ana Barać.

Pauk služba se osuvremenjuje uvođenjem videonadzora

Tijekom ovog mjeseca "Kamičak d.o.o." Sinj, tvrtka za upravljanje parkiralištima na području grada Sinja, osuvremenit će pauk službu. Naime, uvest će sustav videonadzora.

- Uvođenje videonadzora omogućit će učinkoviti rad pauk službe bez fizičkog prisustva policajca. Dosada je u pauk vozilu uz djelatnika tvrtke "Kamičak" trebao biti prisutan i policajac. Naime, policajac treba dati službeno odobrenje da pauk podigne neko nepropisno parkirano vozilo. S obzirom na to da Policijska postaja Sinj ne može uvijek imati na raspolaganju policajca koji će raditi s našim djelatnikom u pauk vozilu, pojavljivale su se poteškoće. Uvođenjem sustava videonadzora situacija će se potpuno promijeniti. Naime, djelatnik "Kamička" koji radi u pauk vozilu moći će putem videoveze uspostaviti kontakt s policijskom postajom, a djelatnik u postaji moći će vrlo brzo putem ovog sustava videonadzora vidjeti je li vozilo nepropisno parkirano te dati službeno odobrenje za njegovo premještanje. Jednostavno, sustav videonadzora omogućit će uspješniju, bržu i učinkovitiju suradnju na relaciji "Kamičak d.o.o." Sinj - Policijska postaja Sinj. Uvođenje videonadzora koštat će okvirno 100 tisuća kuna - rekao je Ante šabić, tehnički voditelj parkinga i pauk službe tvrtke za upravljanje parkiralištima, "Kamičak d.o.o." Sinj.

Osuvremenjavanje pauk službe donijet će dvije dimenzije u efikasnijem upravljanju parkiralištima na području grada Sinja.

- Pauk vozilo će se moći učestalije pojavljivati, a videonadzor će utjecati i na veću sigurnost i red na sinjskim ulicama - zaključio je na kraju Ante šabić.
IZVOR:GLAS DALMACIJE