Ponedjeljak, 5.03.2007.

OSNOVANA TURISTIčKA ZADRUGA "DALMATINSKA ZAGORA"

Turistička zadruga "Dalmatinska Zagora" održala je osnivačku skupštinu proteklog vikenda na Vrdovu.Za predsjednika na skupštini izabran je Pero Ivulić, a tajnik je Josip Richter. Cilj ove zadruge je privući turiste s mora u dalmatinsku Zagoru ne samo na jednodnevni boravak. Razvitak tzv. stacinarnog turizma trebao bi se za početak provoditi kroz edukaciju i aktiviranje obiteljskih gazdinstva koji bi se pretvarali u mini pogone kako bi potpomogli razvoj ruralnog turizma. Predstavnici županije pokazali su izniman interes za ovakvu vrstu turizma koji još samo nije zaživio u Cetinskom kraju te su ponudili novoosnovanoj zadruzi pomoć pri radu i realizaciji ciljeva.

NATJEčAJ GRADSKOG POGLAVARSTVA

Do 14. ožujka otvoren je natječaj sinjskog Gradskog poglavarstva za utvrđivanje liste reda prvenstva za davanje u najam stanova koji su u vlasništvu Grada. Pravo na podnošenje zahtjeva ima državljanin RH koji ima prebivalište na području Sinja 10 godina ako on i članovi obiteljskog domaćinstva, nemaju riješeno stambeno pitanje niti mogućnost da ga riješe na drugi način.
Red prvenstva za davanje u najam određuje se prema mjerilima koje je utvrdilo Gradsko poglavarstvo.
Ugovor s osobama kojima se stan daje u najam sklapa se na vrijeme od četiri godine i može se obnoviti.
Potrebni obrasci i informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja, u sobi broj 37.

VIJESTI IZ TRILJA

Do 20. ožujka otvoren je javni natječaj Gradskog poglavarstva Grada Trilja za prodaju zemljišta na području Gospodarske zone čaporice. Na površini od 233 tisuće metara kvadratnih ukupno je 27 radnih jedinica. Početna prodajna cijena zemljišta je 30 kuna po metru kvadratnom. Prednost pod jednakim uvjetima imaju investitori s područja Grada Trilja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima bez napajanja električnom energijom od ponedjeljka do srijede, od 08,00 do 15,00 sati će potrošači na području Rude male - Ribnjaka, zaseoci Projić, štrlje i Tadić, a do petka u istom vremenu bez struje su i potrošači u Bisku, zaseoci Gačić, Vladović i Pranić.

USPJEH SINJSKIH MAžORETKINJAU šibeniku je održano državno prvenstvo mažoretkinja u mažoret plesu i twirlingu, na kojem su Sinjske mažoretkinje, mlađe kadetkinje i juniorke osvojile pregršt medalja. Sinjanke su osvojile 5 prvih, 4 druga i jedno treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji gdje su se predstavili mažoret timovi iz 25 gradova Hrvatske.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18,00 sati prikazivat će se animirani obiteljski film «Arthur u zemlji Minimoja». Film je sinkroniziran na Hrvatski, a glas je, između ostalih, posudio i Davor Gobac.
U 20 sati i 15 minuta igra akcijski krimić «Deja Vu»

SPORT

U posljednjem kolu redovitog dijela A1 košarkaške lige sinoć su košarkaši Alkara pobijedili u šibeniku ekipu šibenika 97:95.Pobjedoničku tricu dao je Toni Caktaš sekundu prije kraja susreta.

Na startu 3. HNL Junak je poražen u Omišu, a potpun uspjeh naših predstavnika u 4.HNL pobjede Hrvaca, Glavica i OSK-a.

Odbojkašice Sinja poražene su u Makarskoj od Makarske 3:1. Rukometaši Cetinke poraženi su u Trilju od Adriacema 31:29, dok su rukometaši Kamička u istom drugoligaškom natjecanju poraženi u Splitu protiv Splita 2 40:30