Subota, 5.03.2005.

STANJE NA CESTAMA

Na području Cetinske krajine jutros je pao snijeg koji je prouzročio dodatne probleme na državnim cestama našeg područja. Od voditelja županijskih cesta sinjske Nadcestarije Nediljka živaljića doznajemo da je 6 ekipa kamionima s raspoložovim materijalom na terenu, te da će se u slučaju smrzavanja tla vršiti razdvajanje leda natrijevim- kloridom.

Iz X. policijske postaje Sinj potvrđuju da jutro na području Cetinskog kraja protječe bez intervencija. Promet je srednjeg do pojačanog inteziteta i odvija se bez većih poteškoća, no uz dodatan oprez.

NASTAVLJENO SUđENJE ROđACIMA IVANU I PAVLU BULJ

Na županijskom sudu u Splitu jučer je održan nastavak suđenja rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić. Na jučerašnjem ročištu saslušano je šest svjedoka, a toliko ih je pozvano i za 8.ožujka kada se nastavlja glavna rasprava.

Tijekom sljedeća tri tjedna održat će se tri ročišta na kojima će se nastaviti ispitivanje svjedoka, a nakon toga slijedi iznošenje njihovih obrana. Donošenje presude očekuje se krajem ožujka.

GENERALNI URBANISTIčKI PLAN SINJA

Polovicom idućeg tjedna, prema oglašavanju Gradske uprave Sinj otvorit će se jednomjesečni javni uvid i rasprava o generalnom urbanističkom planu užeg gradskog područja. Spomenutim projektom u cjelosti je obuhvaćeno naselje Sinj, južni dio zaseoka Jelinčići te dio naselja Brnaze do raskrižja Sinj- Trilj- Split.

Građani kao i pravne osobe imat će uvid u generalni urbanistički plan, te će na isti moći dati prijedloge ili eventualne primjedbe svakim radnim danom u prostorijama gradske vijećnice.

"MASLINA 2005" U HOTELU MARJAN U SPLITU

U spltskom hotelu Marjan jutros je počela Prva međunarodna manifestacija maslinovog ulja "Maslina" 2005, koju organizira Savez maslinara i uljara naše županija, uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Stjepana Mesića i ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Na manifestaciji osim hrvatskih, sudjeluju i maslinari iz Francuske, Italije, Slovenije, BiH, Crne Gore, Albanije, Novog Zelada i Mađarske. Cilj spomenutog susreta je edukacija uzgajivača i prerađivača, informiranje o najnovijim dostignućima u maslinarstvu te promidžba što većeg potrošnje maslinova ulja i proizvoda od maslina.

LUTRIJA ZA POMOć

Franjevačka mladež Sinj i ove godine organizira prodajnu lutriju za pomoć Caritasu Sinja i Cetinskog kraja. Listići se prodaju ispred crkve i u oboru, a građani isti mogu kupiti i sutra kroz jutro.

OBAVIJEST IZ žUPNOG UREDA TRILJ

Iz župskog ureda Trilj obavještavaju vjernike tamošnjeg područja da se za sutra najavljena pobožnost Put Križa na Biloj Glavici , koja se već tradicionalno održava svake godine u četvrtoj korizmenoj nedjelji, odgađa zbog vremenskih neprilika. župnik župe Sv. Mihovil Trilj i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas potvrđuje da se će se svete mise u triljskoj crkvi sutra služiti po ustaljenom nedjeljnom rasporedu, a u 17 sati održat će se pobožnost Put Križa.

U TRILJU POčINJE MALA šKOLA

U organizaciji poglavarstva grada Trilja i tamošnjeg dječjeg vrtića 14.ožujka s radom će započeti mala škola za područje grada i pripadajućih mu naselja za djecu koja nisu polaznici vrtića rođenu od 1. travnja 1998. Do 1,travnja 1999.

Prijave se vrše osobno ili telefonom u tajništvo ili kod pedagoga osnovne škole u Trilju, uz potrebnu dokumentaciju s imenom, prezimenom, datumom rođenja i mjestom boravka djeteta. Zbog pravovremenog formiranja grupe te početka rada male škole u spomenutom terminu, umoljavaju se roditelji da prijeve izvrše najkasnije do 8.ožujka.

SPORT

U susretu treće Hrvatske nogometne lige Jug nogometaši Junkaka u 14,30 dočekuju momčad Jadran Luke Ploče.

ž.R..K Sinj u 15,45 u sinjskoj športskoj dvorani u susretu druge rukometne lige Jug igra protiv ž.R.K Knin.

Košarkaši Alkara večeras dočekuju Zagorje Tehnobeton Varaždin. Susret 16.kola košarkaške lige Ožujsk počinje u sporstkoj dvorani u Sinju u 19 sati.

Na splitskom Poljudu nogometaši Hajduka danas u susretu Hrvatske nogometne lige igraju protiv Varteksa. Početak utakmice je u 17,15 uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

VRIJEME

U nastavku dana zadržat će se promejnjivo oblačno uz mogućnost slabe kiše mjestimice. Slab sjeverozapdni vjetar krajem dana okrenut će na buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.