Utorak, 5.02.2013.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom "Inter S.T.E.E.L.“ d.o.o., Dicmo

Nakon što je u mjesecu veljači 2012. godine između Grada Sinja i tvrtke 'Inter S.T.E.E.L.' d.o.o., Dicmo zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 04. veljače 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, s imenovanim investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Poziv za predlaganje programa

Grad Sinj objavio je poziv za predlaganje programa manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2013.'Na poziv se sa svojim prijedlozima mogu javiti ustanove, udruge i pojedinci zainteresirani za sudjelovanje u manifestaciji koja će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza ove godine. Uz obrazloženje prijedloga programa predlagatelji trebaju dostaviti i financijski plan u kojem će, uz specifikaciju troškova za izvršenje predloženog programa, navesti podatke o ukupnim troškovima izvršenja programa, o dijelu sredstava koje osiguravaju iz vlastitih i drugih izvora, te o dijelu sredstava čije se osiguravanje očekuje iz Proračuna Grada Sinja. Rok za dostavu prijedloga je 05. travnja 2013. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba 'Didi s Kamešnice'

Invazijom bučnih, šarenih, prkosnih ovnova, poznatijih kao didi, počinje dan pokladnog ophoda u Gljevu, selu u Dalmatinskoj zagori. Ovu dugu tradiciju pokladnih običaja za koju vežemo očuvanje lokalnog identiteta, njeguje i promovira udruga Didi s Kamešnice iz Gljeva.Kulturno umjetničko središte Sinj organizator je izložbe koja prikazuje rad ove udruge. Izložba je realizirana u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebom, udrugom Didi s Kamešnice i Turističkom zajednicom grada Sinja, a pokrovitelj je Grad Sinj.

Izložba će biti otvorena večeras u Galeriji Galiotović, s početkom u 19 sati. Posjetitelji će na otvaranju moći vidjeti uživo nastup dida, zato nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku za upoznavanje s bogatom nematerijalnom kulturnom baštinom našega kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

CRNA KRONIKA

Jutros u 4,30 sati u središtu Otoka, na Roknjači, došlo je do sudara dva osobna automobila, prilikom čega je ozlijeđena jedna osoba, koja je upućena na daljnju liječničku obradu u KBC Split.Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđen je 22-ogodišnji vozač jednog od automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a kako saznajemo, najvjerojatnije je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR