Subota, 5.02.2011.

Zoran Milanović u Sinju

Pred oko 400 nazočnih građana, danas je u sinjskom kinu održana javna tribina SDP-a kojoj je nazočio i prvi čovjek hrvatskih socijaldemokrata Zoran Milanović. On je o aktualnom političkom trenutku govorili uz asistenciju predsjednice sinjskog SDP-a Nataše Poparić, predsjednika županijske organizacije SDP-a Arsena Bauk, i saborskih zastupnika Ante Kotromanović i Ranka Ostojića.
Opširnije...
WWW.FERATA.HR

Provala u Dom zdravlja

Djelatnici policijske postaje Sinj danas su oko 12 sati dobili dojavu o provali u prostoriju Povjerenstva za produženje bolovanja, u sinjskom Domu zdravlja.
Otuđen je čitač iz računala, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 300 kuna. Sumnja se da je provala izvršena prije dva dana. Počinitelj je za sada nepoznat i za njim se traga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu do ponedjeljka je na repertoaru horor 'Paranormalno', u kojem glavne uloge igraju Katie Featherston i Micah Sloat. Film se prikazuje u 19,30 sati.
WWW.FERATA.HR

Vikend u znaku mačkara

U nedjelju 06. veljače, idu tradicionalne mačkare Vedrina. Polazak je u 08 i 30 sati s Bojina guvna. Zatim se ide u Grab i Jabuku, a u Trilju će biti oko 15,00 sati.
Vedrinske mačkare obilježit će stotu godišnjicu Hajduka, paljenjem stotinu baklji u centru Grada.
Navečer je organizirana i velika pučka fešta u Vedrinama.
WWW.FERATA.HR

Vrijedne žene osnivaju zadrugu

Danas je u prostorijama Poduzetničkog centra u Sinju održana osnivačka skupština zadruge 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja'.
Inicijativa za osnivanjem zadruge rodila se na prezentaciji 'Strategije razvoja ženskog poduzetništva', koja je održana u studenom prošle godine u Sinju, a na kojoj je obrađena tema položaja seoskih žena u ruralnom području, gdje je ovu inicijativu podržao i zadružni savez Hrvatske. Osnivačkoj skupštini danas je nazočilo 14 žena s cijelog područja Cetinskog kraja, koje su izabrale vodstvo zadruge. Za upraviteljicu zadruge izabrana je Nedjeljka Botić, predsjednica skupštine je Marija Maganić, a članice predsjedništva su Maja Kovačević, Danijela Vučemilo i Neda Filipović-Grčić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Obavijest

Zbog dopreme i montaže glavnih rasponskih nosača na vijaduktu 'Mačkovac', a u sklopu dogradnje zapadnog kolnika državne ceste D – 1, 'Brza cesta Solin – Klis' će biti zatvorena za sav promet danas do 17 sati.
Obilazni pravac je županijska cesta Ž – 6253, 'Stara kliška cesta'.
Sudionike u prometu iz Hrvatskih cesta pozivaju na strpljenje i razumjevanje uz poštivanje privremene prometne signalizacije.
WWW.FERATA.HR

Sport

Sinjski ljubitelji odbojke danas imaju priliku u sportskoj dvorani pogledati derbi II. HOL jug za žene. U utakmici koja počinje u 16 sati sastaju se domaći ŽOK 'Sinj' i ŽOK 'Brda' iz Splita. Gošće iz Splita u dosadašnjem tijeku prvenstva ne znaju za poraz, a Sinjanke koje ih na tablici prate u stopu, jedini poraz doživjele su baš na gostovanju kod trenutnog lidera prvenstva. Splitske odbojkašice favorit su i u sutrašnjoj utakmici, ali mlade Sinjanke nadaju se da bi uz pomoć publike mogle prirediti iznenađenje. Ovo je ujedno i poziv ljubiteljima odbojke da sutra (subota) u 16 sati dođu u sinjsku sportsku dvoranu bodriti odbojkašice ŽOK 'Sinj'.

Nakon poraza od Darde, Alkar se okreće novim iskušenjima. Danas će sinjski košarkaši, u 19 sati i 30 minuta, dočekati ekipu Dubrave. Podsjetimo, zagrebačka ekipa nalazi se na posljednjem mjestu A-1 košarkaške ljestvice, s 4 pobjede i 8 poraza, koliko ima i Trogir.

U Makarskoj su se danas sastali Junak i Hrvatski dragovoljac. Junak je pobjedio 1:0 pogotkom Željka Sablića u 45. minuti susreta.

Prijateljski pripremni susret danas su u Hrvacama odigrali Hrvace i Dugopolje, a utakmica je završena rezultatom 1:3 u korist Dugopolja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Do 16 sati, na dionici autoceste A 1, između čvorova Brinje i Otočac, u smjeru Splita, od 133. do 134. +300 km, promet teče jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog kontrole brzine.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK