Četvrtak, 5.02.2009.

ODRžANA 98. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJANa 98. sjednica sinjskog poglavarstva zaključeno je kako će se inzistirati da se krene u dokapitalizaciju Autoprijevoza nakon što je pročitano izvješće i kronologija događaja vezana uz tu tvrtku. Prihvaćeno je izvješće Gospodarske zone Kukuzovac koje je prezentirao direktor Damir čarić.
Na sjednici je utvrđen prijedlog Izmjena i dopuna provedbenih odredbi Generalnog urbanističkog plana Sinja, te prijedlog potreba u kulturi i športu, kao i prijedlog Programa socijalne skrbi za 2009. godinu. Na sjednici je zaključeno kako će se raspisati i javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda radi kupnje stanova za socijalno ugrožene obitelji.

HRVATAčANI TRAžE ODšTETU OD HEP-a

Vlasnici parcela poplavljenog zemljišta u Hrvatačkom polju zahtjevaju odštetu od HEP-a jer još uvijek nije ispunila obveze iz vodopravne suglasnosti za HE Peruču, izgrađenu prije gotovo 60 godina. Načelnik Hravca Dinko Bošnjak istaknuo je kako se poljoprivrednici trebaju obeštetiti iako se uskoro kreće sa projektom sa izgradnjom obrambenih nasipa.

"SAJAM POSLOVA" U SINJU

U cilju smanjivanja broja nezaposlenih osoba Hrvatski zavod za zapošljavanje priprema nekoliko projekata. Jedan od njih je i županijski Sajam poslova, koji će se održati u Sinju, 2. ožujka, na kojem će poslodavci predstaviti svoje potrebe za stručnim kadrom, a nezaposleni dobiti priliku mogućim poslodavcima uručiti svoje životopise. Na sajmu poslova svoje programe predstavit će i veleučilišta i učilišta s područja Splitsko-dalmatinske županije.

OBAVIJEST

Rok za dostavu skladbi za natječaj za festival "Klape Gospi Sinjskoj" pomaknut je na 15. veljače 2009 god. Skladbe se dostavljaju na adresu Svetište i župa Gospe Sinjske odbor za festival, Fratarski prolaz 4, a na omotnici je potrebno naznačiti "Natječaj novih marijanskih skladbi za klape".

KINO DANAS

U gradskom kinu igra GROM crtani film sinhroniziran na hrvatski u 18.00 sati, a film "Australija" sa Nicole Kidman u glavnoj ulozi na repertoaru je u 19.30 sati.

SPORT

Odigrane su prijateljske pripremne utakmice. Glavice i Hrvace igrali su 2:1, a Junak i Dugopolje 0:2.

KRONIKA 92

PP SINJ, 04.02.2008.g. poslijepodne, ispred prodajnog centra u Sinju, zatečen je dvadesetosmogodišnjak iz Trilja kod kojeg je pronađeno nekoliko proizvoda (čokolada, cedevita i sl.), a koje je navedeni otuđio iz prodajnog centra. Slijedi kriminalistička obrada.
IZVOR: PU SD