Subota, 5.02.2005.

ZEMLJOVIDI MINSKI SUMNJIVIH PODRUčJA CETINSKOG KRAJA

Prema zemljovidu minskih sumnjivih područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji poznato je 40 minskih polja s 852 mine.Ukupno 27,3 kilometra četvorna ili 0,6 % ukupne površine ih je u Hrvacama te gradovima Vrlika, Muć i Sinj i taj prostor obilježen je sa 125 tabela.

Podaci su to sa konferencije za novinare, održanoj u Splitsko-dalmatinskoj županiji povodom predaje zemljovida minski sumnjivih područja gradova Vrlike i Sinja te Općine Hrvace.

UDRUZI HVIDRA DOSTAVLJENA LISTA KANDIDATA ZA STAMBENE KREDITE

Udruzi HVIDRA-e Sinj dostavljen je novi nacrt liste prvenstva za dodjelu stambenog kredita od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ista će se objaviti na oglasnoj ploči u prostorijama udruge Trg Dr. Franje Tuđmana u ponedjeljak 7. veljače, uz mogućnost ulaganja prigovora u roku od 15 dana od dana objave.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA žELJKA TREKA

U Tripalovoj palači otvorena je izložba željka Treka " kamerom po Sinju" na kojoj je izloženo oko 20-ak fotografija većeg formata s raznim motivima grada. Sinjski umjetnik inače je stalni član fotokluba Brodosplit i do sada je imao nekoliko skupnih izložbi, a ova današnja prva mu je samostalna kao i prva u Sinju.

DANI KRNJEVALA U CETINSKOM KRAJU

Krnjevalska udruga Sinj večeras pod šatorom u Alkarskim dvorima organizira tradicionalni maskembal za odrasle . Početak je u 20 sati.

Sutra je dječji krnjeval. Povorka će se formirati kod Alkarskih dvora u 14,30, nakon čega će prodefilirati ulicama grada, a predviđeno je i spaljivanje krnje.

U Trilju će se dječje pokladne svečanosti održati u utorak 8.veljače. Povorka učenika nižih razreda tamošnje osnovne škole kao i dječjeg vrtića formirat će se kod škole u 13,30 te će nakon defilea ulicama grada u sportskoj dvorani održati maskembal.

U Brnazama maškare polaze u 13 sati s Meljače. Presuda krnji predviđena je u 16,30 kod Runjuše, a večeras je maskembal u Domu mladih u Branazama s glazbom uživo.

U Glavicama je u tijeku osmi krnjeval "Zunzo" . Povorka obilazi okolna sela , a u poslijepodnevnim satima Kod Doma je predviđeno spaljivanje krnje te ples pod maskama. U večernjim satima najavljen je ples pod maskama za odrasle.

Krnjevalska udruga Krušvar iz Općine Dicmo danas tradicionalno obilazi sva naselja dicmanjskog kraja kao i Vojnić. Sutra predstavljaju zagorski dio maškara na velikom krnjevalskom susretu koji se tradivcionalno održava u Solinu gdje sudjeluje 20-ak krnjevalskih udruga.

VRIJEME

Prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. Vjetar slab, a na Jadranu slaba do umjerena, u noći na sjevernom dijelu na udare mjestimice i jaka bura.
Temperatura zraka izmjerena u 13 sati iznosila je 2 stupnja Celzijeva.