Nedjelja, 5.01.2020.

Katolički vjernici sutra slave Bogojavljenje ili Sveta tri kraljaSutra, 6. siječnja Rimokatolička Crkva slavi blagdan Bogojavljanja ili Tri Kralja.

Blagdan Sveta tri kralja ili Bogojavljenje predstavlja završetak božićnih blagdana. Za ovaj blagdan važna su dva događaja iz Isusova života.
Prvi je njegovo krštenje u rijeci Jordan, a drugi pohod triju mudraca s istoka – Baltazara, Melkiora i Gašpara, koji su se došli pokloniti malenom Isusu donijevši mu darove – zlato kao kralju, tamjan kao Bogu i plemenitu mast, smirnu kao čovjeku.

Blagdanom Sveta tri kralja, koji je ujedno državni praznik zaključuje se središnji skup božićnih običaja, a katolički vjernici ovaj blagdan proslavljaju na misnim slavljima diljem Hrvatske pa tako i na području Cetinskog kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Agencija za nekretnine REAL ESTATE CRO potražuje za kupca manju kuću s okućnicom u SinjuAgencija za nekretnine REAL ESTATE CRO potražuje za kupca manju kuću s okućnicom u Sinju ili bližoj okolici s cijenom do 70.000,00 eura. Cijenjene ponude molimo dostaviti na KONTAKT

Mali David prva beba rođena 2020. u sinjskom rodilištu


U subotu, 4. siječnja u 14,40 sati na svijet je došao mali David, prva beba rođena ove godine u sinjskom rodilištu.

Mama Ivana Jelović ovim putem se zahvaljuje osoblju sinjskog rodilišta, doktoru Ivanu Nasiću i primalji Milenki Janković koji su cijelo vrijeme poroda bili uz nju te doktoru Antoniu Paviću koji je vodio trudnoću.

Mali David drugo je dijete u obitelji Ivane i Daria Jelovića iz Sinja koji imaju još i djevojčicu Laru, koja će 16. siječnja napuniti godinu dana.
Čestitamo obitelji Jelović na prinovi, a malome Davidu želimo sve najbolje u životu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR