Utorak, 5.01.2010.

Blagdan Sveta tri kralja

Sutra, 6. siječnja, je blagdan Sveta tri kralja. Svete mise u crkvi Gospe Sinjske 7, 8, 9, 10 i 18 sati. U ostalim crkvama prema nedjeljnom rasporedu.

Danas se navršavaju dvije godine od brutalnog ubojstva 21-godišnje Triljanke Kristine Šušnjare

Danas se navršavaju dvije godine od brutalnog ubojstva 21-godišnje Triljanke Kristine Šušnjare, koja se 5. siječnja 2008. godine autostopom iz Trilja uputila u Sinj. Nakon trodnevne potrage 8. siječnja pronađeno je Kristinino tijelo. Istraga je pokazala kako je bila žrtva brutalnog ubojice.
U ovim trenucima, oko 16 sati, s Triljskog mosta, na kojem je Kristina posljednji put viđena živa, krenut će procesija sa svijećama, Ulicom Ante Starčevića do mjesnoga groblja. Na posljednjem počivalištu mlade djevojke položit će se vijenci i zapaliti svijeće te izmoliti molitve, a zatim će u crkvi svetoga Mihovila biti služena sveta misa zadušnica.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U petak, 8. siječnja, će se u prostorijama Crvenog križa u Sinju održati prva ovogodišnja akcija darivanja krvi, u vremenu od 9,00 do 13,00 sati.

Prigodna svečanost u Tijarici

Udruga "Pokrenimo Tijaricu" navršava pet godina uspješnog djelovanja. Tim povodom danas, 5. siječnja, će se održati prigodna svečanost u mjesnom domu u Tijarici, s početkom u 18 sati.

Obavijest

Udruga CENACOLO i ove godine organizira scenski prikaz Živih jaslica pod vedrim nebom, u svojoj kući u Ugljanima sutra, 6. siječnja, u 17,00 sati. Uz više od 20 glumaca u predstavi će sudjelovati domaće životinje (konji, magarci, krave koze, ovce). Bit će prikazan događaj anđelova navještenja Mariji, Josipovo i Marijino traženje mjesta za prenoćište, dolazak u štalicu, anđelov navještaj Isusova porođenja, dolazak pastira i mudraca k Isusu.

Obavijest

Krnjevalska udruga Grada Sinja poziva djecu sa smislom za glumu, pjevanje i ples da dođu na audiciju u prostorije Pučkog kazališta Sinj u zgradi gradskog kina od 17,00 do 19,00 sati.

Obavijest

Iz Ureda državne uprave u Sinju pozivaju sve osobe koji posjeduju zelene knjižice da iste žurno vrate kako bi i u ovoj godini mogli koristiti pravo na plavi dizel.

Sport

Večeras se igraju dva susreta 2. kola sinjskog Malonogometnog turnira. U 19 sati sastaju se CB Mariva Dicmo i CB Johny Otok a u 19,50 sati Bagra Sinj i Sutina CB Ontario.
                                                              
U Trilju su igrana 3 susreta: CB Venecija-Vrlika 4-0, Vojnić-ZZ Gradnja Imotski 2-4, PVC Gladius Trilj-CB Pegalj Split 4-1. Danas, 5. siječnja, u 18,30 sati igraju  Gasta i Bule almont Košute-nk komerc Aržano, u 19,30 sati Pržina Jelen Turjaci-Sv. Josip cb. liberty Dugi rat, u 20,30 sati Cb Latina Trilj i Milineim gem shop Split, te u 21,30 sati Radun Kaštela i Skela Brodosplit.

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez posebnih poteškoća

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez posebnih poteškoća. Tijekom ranih jutarnjih sati sinjska Nadcestarija posipala je dionicu ceste D 220 Tijarica-Kamensko zbog manje poledice. Izvor Ponikva još je aktivan pa je i dalje županijska cesta Donji-Gornji Bitelić pod vodom.Z bog kiše koja pada vozači se upozoravaju na oprez zbog skliskih i mokrih kolnika. Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će danas, uoči blagdana, od 15 do 23 sata, te na sam blagdan Sveta Tri kralja, 6. siječnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).

Stanje sigurnosti u cestovnom prometu 2009. godine

Na području PU splitsko-dalmatinske stanje sigurnosti u cestovnom prometu u 2009. godini znatno je povoljnije od 2008. godine.
2008. godine poginulo je 56 osoba, a 2009. smrtno je stradalo 47 osoba što je smanjenje od 16,07 %. Teške tjelesne ozljede u prometnim nesrećama u 2008. zadobilo je 589 osoba, a u 2009. godini 494 što je smanjenje od 16,12 %. U 2008. godini u prometnim nesrećama lakše tjelesne ozljede zadobilo je 2018 osoba, a u 2009. godini 1930 osoba što je smanjenje od 4,36 %.

Smatramo da su povoljnijem stanju sigurnosti u cestovnom prometu najviše doprinijela dva razloga:
Intenzivno policijsko opserviranje cestovnih dionica na kojima se najčešće događaju teže prometne nesreće (D1, D8, D60 i Cesta dr. Franje Tuđmana u Kaštelima) . ...

Stanje na cestama

Promet teče otežano zbog snijega u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su kolnici mokri i skliski od kiše u Dalmaciji. Ponegdje ima i ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorja, duž Ličke magistrale (D 1), te na širem području Gračaca i Obrovca.

Autocesta A 1 i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sve skupine vozila, no kroz Liku i Gorski kotar vozi se uz ograničenja brzine.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ...