Ponedjeljak, 5.01.2009.

U SINJU IZMJERENO -10 STUPNJEVA

Val hladnoće zahvatio je cijelu Hrvatsku, u kojoj su jutros izmjerene iznadprosječno niske temperature zraka. Najhladnije je bilo u Otočcu i Korenici gdje je izmjereno - 18 stupnjeva. Vrlo hladsno bilo je i u Cetinskom kraju. U 5 sati na Kamenskom je izmjereno - 12, u Trilju - 10, a u Sinju i Vrlici - 9 stupnjeva. U 7 sati na meteorološkoj postaji Sinj izmjereno je - 10 stupnjeva.

GODIšNJICA SMRTI KRISTINE šUšNJARA

Danas se navršava godina dana od brutalnog ubojstva 21-godišnje Triljanke Kristine šušnjare, koja se 5. siječnja iz Trilja uputila u Sinj u koji nikada nije stigla. Nakon trodnevne potrage 8. siječnja pronađeno je Kristinino tijelo. Istraga je pokazala kako je bila žrtva brutalnog ubojice.
Danas, 5. siječnja, u 16 sati s Triljskog mosta, na kojem je Kristina posljednji put viđena živa, krenut će procesija, koja će se kretati Ulicom Ante Starčevića do mjesnoga groblja. Na posljednjem počivalištu mlade djevojke položit će se vijenci i zapaliti svijeće te izmoliti molitve, a zatim će u crkvi svetoga Mihovila biti održana sveta misa zadušnica. Iz župe i Gradske uprave Trilja pozivaju sve ljude koji ne žele prepustiti zaboravu Kristinu šušnjaru, osobito mlade, da sudjeluju u procesiji.
Procesija će održavati svake godine na godišnjicu Kristinine smrti.

OBAVIJEST

Korisnici prava na plavi euro dizel s područja Cetinskog kraja, zelene knjižice trebaju vratiti do 31. siječnja na ovjeru u Ured državne uporave u Sinju, gdje su im knjižice izdane.

OBAVIJEST

Odbor za javna priznanja županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, raspisao je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade županije u 2009. godini.
Pravo na podnošenje prijedloga osim državnih i županijskih tijela imaju tijela gradova i općina, političke stranke,
vjerske zajednice, trgovačka društva i ustanove, građani i udruge građana te druge pravne osobe.

SPORT


Večeras se igraju završnice malonogometnih turnira u Sinju i Trilju.
Triljska malonogometna završnica počinje u 17 i 30 susretom za treće mjesto između Građevinara Podbablje i Zabava počinje iz Splita. Nakon toga revijalni susret odigrat će selekcija svećenika i Split stars iz Splita. Finalni susret na rasporedu je u 17 i 15 kada se sastaju CB Dovita Sinj i Pržina Jelen Turjaci.
U polufinalnim susretima Dovita je pobijedila Zabavu 3-1, dok je Pržina Jelen s 6-3 bila bolja od Građevinara iz Podbablja.

Sinoć je odigrana zanimljiva poluzavršna večer u sinjskoj dvorani.
Zabava Počinje iz Splita i ST Gramit iz Splita odigrali su 2-2 u regularnom dijelu, a nakon izvođenja kaznenih udaraca pobjedila je Zabava 3 - 2.
U drugom polufinalnom susretu ekipa Suhač Comerca pobjedila je ekipu Pletionice Ivković 4-3.
Večeras U 19 sati za treće mjesto igraju St Gramit i Pletionica Ivković. Finalni susret između Zabava Počinje i Suhač comerca predviđen je za 20 sati i 45 minuta.
Između ove dvije utakmice na programu je nastup Sinjskih mažoretkinja i nagradna igra za gledatelje.