Subota, 5.01.2008.

Ladiniji radnicima ponudili otpremnine

SINJSKA TRAKAVICA. Na splitskom trgovačkom sudu održana rasprava o stečaju Dalmatinke NovePrema riječima Ive Radonje, predsjednice Nezavisnog sindikata, odvjetnik braće Ladini je radnicima ponudio otpremninu i isplatu zakasnjelih plaća
Piše ANTONIJA žAJA
Snimio JOšKO PONOš/CROPIX


Više od 150 radnika tvrtke Dalmatinka nova iz Sinja okupilo se jučer pred zgradom splitskoga Trgovačkog suda iščekujući konačnu odluku suca Ivana Basića o zahtjevu za otvaranjem stečaja sinjske tvornice konca. Tijekom višesatne sudske rasprave, javno su prikazani podaci knjigovodstvenog i financijskog vještačenja sudske vještakinje Matije Trogrlić, iz kojih se dade zaključiti da je tvrtka financijski prezadužena, što bi mogao biti snažan argument radnicima Dalmatinke koji su zatražili pokretanje stečajnog postupka.
- Vlasnici Dalmatinke ne slažu se sa službenim rezultatima vještačenja te su stoga angažirali novog, nepristranog vještaka Stjepana Holovrata, prema čijim nalazima nema opravdanih i valjanih razloga za stečaj tvrtke.
Radi se o tome da je vještakinja Trogrlić krivo interpretirala računovodstvene knjige - kazao nam je Jozo Marić, glavni povjerenik Sindikata radnika Dalmacije - HUS Split, koji se protivi stečaju jer, kako kaže, neizbježno vodi do gubitka radnih mjesta zaposlenika Dalmatinke. Konačna odluka o otvaranju stečaja znat će se u zakonski predviđenom roku.
Prema riječima Ive Radonje, predsjednice Nezavisnog sindikata Dalmatinke, odvjetnik braće Ladini, Tomislav Krka, tijekom rasprave je radnicima ponudio otpremninu za posljednjih pet godina i isplatu zakasnjelih plaća, no, kako kaže Radonja, radnici na to neće pristati.
Njihov odvjetnik Zoran Vujanović zatražio je od suca Basića da se vještvo drugog vještaka ne razmatra s obzirom da njega nije angažirao Trgovački sud.
- Dalmatinka je od 2002. do studenoga 2007. godine u minusu ukupno 70 milijuna kuna, a pokazalo se da su njezine obveze u studenome bile veće od ukupne vrijednosti, stoga smatramo da je to dovoljan razlog za stečaj - kazao je Vujanović, dok Ladiniji vjeruju da do stečaja ipak neće doći.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

OBAVIJEST

članovi zajednice liječenih ovisnika čenakolo iz Ugljana sutra će, 6. siječnja 2007. godine, ispred crkve svetoga Ante u Ugljanima, u 17,00 sati održati «žive jaslice» u kojima će glumiti 27 članova zajednice. «žive jaslice» već su prikazane pred Božić u Splitu, a uspješnu predstavu kaže štićenik zajednice Andrija htjeli su pokloniti i svojim sumještanima koji su ih lijepo prihvatili.

BLAGOSLOV OBITELJIDanas se nastavlja blagoslov obitelji u Sinju u Lovrića oboru, ulicama Fra Ivana markovića, Hrvoja Vukčića Hrvatinića, Domaldovoj, Put međina, Ramskoj, Vrcanovom oboru, Pelinovcu, Borićevcu, Ivana Meštrovića, Jurja Dalmatinca te oko i iznad Boke. Na Radošiću će se blagoslov obitelji obavljati u zaseocima župić, živalj, Mažurin, Ajduković, Milun i Križanac, a u Glavicama iza Grede i na Gredi.

PREDSTAVA SINJSKOG PUčKOG KAZALIšTA

Danas u 20 sati i 15 minuta članovi sinjskog Pučkog kazališta izvest će predstavu «Zavod za zapošljavanje 2. dio». Podsjetimo ovo je repriza vrlo uspješne predstave koja je premijerno igrala prije 20-tak dana. Ulaznice se mogu nabaviti u knjižari Duga.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani sinoć su odigrane utakmice poluzavršnice:
Guj Slivno i Brnaze Extrametal igrali su 1:3, a Suhač Commerce i CB Samuraj Dicmo 4:3. Danas se igraju utakmice završnice u 18 i 30 za treće mjesto igraju Guj Slivno i CB Samuraj Dicmo, revijalna utakmica je u 19,30 sati, a predstaviti će se škola nogometa. U zabavnom programu koji počinje u 20 sati nastupiti će sinjske mažoretkinje.
Posljednja utakmica za prvo mjesto igra se u 20,10 sati između Brnaze Extra metala i Suhač komerca.