Četvrtak, 5.01.2006.

VODOSTAJ CETINE NIžI ZA 10 CENTIMETARA


Nakon jučerašnjeg ispuštanja vode iz akumulacije Peruča, vodostaj rijeke Cetine na mjernom mjestu Han je niži za 10 centimetara nego je to bio jučer u isto vrijeme. Iz "Hrvatskih voda" ističu kako je stanje pd kontrolom iako su još na snazi redovite mjere obrane od polave.

Kiša koja je padala prethodnih dana na području Cetinskoga kraja poplavila je gotovo cijelo Hrvatačko polje. Načelnik Hravca Dinko Bošnjak ističe kako se još nemože procijeniti nastala šteta.

U Gali kod Kosinca bilježe se prve štete od povećanog vodostaj rijeke Cetine.U kući Zvone Ajdučića voda je prodrla u podrum u visini od 10-15 cm.

BLAGOSLOV OBITELJI

Danas je poljednji dan blagoslova u Sinjskoj župi. Tako je već od 9 sati počeo blagoslov u ulici Put Pavića, na Miletinu,Put šimaca, Brekin Put, Kneza Mislava i Batonova ulica.

Počeo je blagoslov i u radošićkim naseljima Radovići, Gugići Križanci, Miluni, Ajdukovići, Mažurini i Jošt.

BLAGDAN SVETA TRI KRALJA

Sutra je blagdan Sveta Tri kralja. Svete mise u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služe se po nedjeljnom rasporedu, a preko župske mise od 10 sati biti će blagoslov vode.

SINJSKI IZVIđAčI ODLAZE NA ZIMOVANJE NA KAMEšNICU

Završetkom prvog obrazovnog razdoblja školske godine učenici Fra Pavla Vučkovića članovi udruge "Vitezovi" iz Sinja odlaze zimovati na planinu Kamešnicu. Organizatori pozivaju svoje izviđače danas u 17 sati u školu fra Pavla Vučkovića na dogovor o zimovanju.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani večeras se igra finale 24. tradicionalnog Božićno-novogodišnjeg turnira.
Rezultati poluzavršnice:
IBž-šošo(Zagreb)-Mnk Brnaze (Sinj) 4:3
gUJ-Slivno (Imotski)- Caffe bar Atellier (Sinj) 4:1

Program počinje u 19 sati kada će se u utakmici za treće mjesto sastati MNK Brnaze i caffe bar Atellier, za prvo mjeso igrat će ekipa Guj Slivna i IBž šošo.

VRIJEME

U nastavku dana oblačno s mogućnošću oborina. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 1 stupanja Celzijev.