Srijeda, 4.12.2013.

TRILJ: Triljska malonogometna liga: Odigrano 7. kolo

TRILJ – Odigrano je pet susreta 7. kola triljske malonogometne lige, četiri su
odgođena.
Rezultati 7. kola: Torcida Košute Rivalitas – Kavana Carpe diem 4:2, Grgača
Bisko – Gradska kavana Trilj 4:5, San Antonio – CB Latina 2:6, Spartak -
Auto Ćubić 3:5, Sv Ante Seoca – Caffe bar Mendula 4:0.
Poredak: Torcida Košute Rivalitas 19, Spartak Dicmo 16, CB Green Dugopolje
16…
Petar Norac-Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Isplata naknade za rad na referendumu

Danas počinje isplata naknade članovima biračkih odbora koji su sudjelovali u provedbi referenduma o braku.
Za članove biračkih odbora s područja grada Sinja naknada se isplaćuje u prostorijama Općinskog suda u Sinju, a za članove biračkih odbora s područja grada Trilja u prostorijama Graske uprave Trilj. Isplata naknade počinje danas u 12 sati.
Članovima biračkih odbora s područja općine Hrvace isplata naknade počet će sutra u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na području Cetinskog kraja prikupljeno 10 278 potpisa

Završeno je prikupljanje potpisa za referendum na kojem bi se građani trebali očitovati o izmjeni ustavne odredbe o dvojezičnosti, koje je pokrenula građanska inicijativa ‘Stožer za obranu hrvatskog Vukovara’. Na području Cetinskog kraja prikupljeno je 10 278 potpisa. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tečaj ekološke - biodinamičke poljoprivrede

Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca i Udruga Srma iz Sinja organiziraju u Splitu tečaj ekološke - biodinamičke poljoprivrede. Tečaj će se održati u hotelu Park od 6. do 8. prosinca 2013. Predavač je Drago Purgaj iz Slovenije, dugogodišnji agronom/voćar, Demeter poljoprivrednik i član Međunarodnih strukovnih skupina za biodinamičke preparate i voćarstvo.''Već nakon Prvog svjetskog rata, njemački zemljoposjednici su otkrili da je tzv. konvencionalna poljoprivreda popraćena nizom štetnih posljedica. Stoga su 1924. pozvali dr. sc. Rudolfa Steinera, jednog od najvećih umova tog vremena, da im pomogne pronaći odgovore na pitanja koja se odnose na smanjenu prehrambenu vrijednost usjeva, degeneraciju tla i rast, pojave simptoma bolesti kod biljaka, životinja i ljudi.
Dr. Rudolf Steiner odgovore je prikazao u vidu osam predavanja, pod nazivom Poljoprivredni tečaj, a time je postavio temelje biološko dinamičkog uzgoja, koji već desetljećima dokazuje da je zdrave usjeve moguće proizvesti bez upotrebe: umjetnih gnojiva, tretiranog sjemena, sredstava za zaštitu bilja i drugih štetnih tvari.