Subota, 4.12.2010.

Održana edukativna radionica Udruge UTIRUŠ iz Trogira

U organizaciji Udruge Srma i Mreže udruga Grada Sinja danas, 4. prosinca, u prostorijama Crvenog križa Sinj održana je poludnevna edukativna radionica na temu: blagajničko/gotovinsko poslovanje i ugovorni odnosi (ugovor o djelu, autorski ugovor). Radionici je nazočilo  15-ak predstavnika udruga iz grada Sinja. Interaktivnu radionicu održali su predstavnici Udruge UTIRUŠ (Uruga tajnika i računovođa u školstvu – Trogir) i to: Ivana Ban (blagajničko poslovanje udruga), Dragana Budić (naknada za ugovor o djelu i naknada za autorsko pravo) te Seka Jurčev (ugovorni odnosi).
U odlično zamišljenoj interaktivnoj  radionici prisutni su tijekom izlaganja postavljali konkretna pitanja iz prakse rada udruge na koja su su im odgovorali odlično pripremljeni i educirani predstavnici Udruge UTIRUŠ.

Kino danas

Film Luca Bessona "Artur 3" (RAT DVAJU SVJETOVA) prikazuje se u 18,00 sati,  a "Društvena mreža" u 19,30 sati.

Otvorena foto izložba

 Galeriji Galiotović otvorena je Božićna izložba fotografija Foto-video udruge Sinj „Tebi sinjski puče“.
- Izloženo je oko 200 fotografija sa motivima Sinja, koje je izradilo 12 članova naše Udruge – kaže Filip Ratković predsjednik Foto-video udruge Sinj.
Izložba će biti otvorena do kraja godine radnim danima od 9 do 12 te od 17 do 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljena knjiga

Sinoć je u Dvorani posljednje večere u Sinju održano predstavljanje knjige Put u Santiago, autora Ivana Kapetanovića. Riječ je o knjizi koja govori o 800 km dugom hodočašću sv. Jakovu u Španjolsku i koja je neprocjenjivo iskustvo tijela, duha i duše.

O knjizi su govorili fra Ante Čovo i sam autor, te poznati alpinist Stipe Božić, koji se osvrnuo na važnost hodočašća. Predstavljanju je nazočilo 40-tak ljudi kojima je riječi pozdrava i dobrodošlice uputio sinjski gvardijan fra Bože Vuleta.

Na predstavljanju knjige rodila se ideja da se označi hodočasnička staza koja bi povezivala Sinj i okolne gradove iz kojih vjernici hodočaste Sinjskoj Gospi. Stipe Božić i Ivan Kapetanović kazali su kako će angažirati planinare, članove Gorske službe spašavanja te druge zainteresirane udruge i pojedince da porade na projektu, a sinjski gvardijan fra Bože Vuleta kazao nam je kako se nada da će prvi dio ovog projekta biti završen već do sljedećeg blagdana Velike Gospe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM 2010. GODINE

Na temelju članka 53. Statuta Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja "broj 10/09) Gradonačelnik Grada Sinja dana 01. prosinca 2010. godine, donio je Božićno-novogodišnji program 2010. godine.


BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM 2010. GODINE...

Sport

Subota 04/12/10

Košarka, A1 liga - 9. kolo, 20:30 Alkar-Zabok

Nogomet, 4. HNL Jug, Orkan - OSK 1:0

Županijska nogometna liga:
13:00 Hvar-Vrlika
13:00 Jadran S-Čaporice


Rukomet
2. HRL Jug (rukometaši), 18:00 Trilj Pršut Voštane - Kamičak

2. HRL Jug (rukometašice) 17:00 ŽRK Sinj - Kaštela


Nedjelja 05/12/10

Nogomet
4. HNL Jug, 13:00 Glavice-Kamen

ŽNL, 13:00 Mračaj-Tekstilac

Košarka
B1 liga, 18:00 Cetina Trilj-Amfora Makarska

U nedjelju, 05.12.2010. igraju se utakmice pretposljednjeg kola jesenskog dijela sezone 2010./2011. 1. malonogometne lige Udruge za mali nogomet Sinj. Najavljujemo zanimljive utakmice, od kojih je jedna posebna. To je derbi susret između 1. i 2. momčadi lige, ekipe C.B. Ozzy Best i ekipe Iko prometa.
Ekipa Ozzy Best je vodeća nakon 9 odigranih kola. Posljednje tri godine osvajala je ovo natjecanje, a prošle godine sudjelovala u finalu Božićno – novogodišnjeg turnira. Momčad je sastavljena od iskusnih malonogometaša sa sinjskog područja, vođena čvrstom rukom jednog od poznatih Sinjskih zaljubljenika u mali nogomet, Harija Bubala.
Nasuprot te momčadi je mlada i poletna ekipe Iko promet, momci koji su svojim dosadašnjim igrama svima dokazali da spadaju u sami vrh Sinjskog malog nogometa. To potvrđuje i njihovo trenutno drugo mjesto na tablici sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim.
I ostale utakmice biti će zanimljive za ljubitelje malog nogometa koji znaju gdje će provesti nedjeljno poslijepodne - Sinjska sportska dvorana, početak u 14:30h.
14:30, TORCIDA C.B. KING – MOVRAN MUĆ
15:25, Š.D. DICMO – AZRA 1986
16:20, IKO PROMET – C.B. OZZY BEST
17:15, MNK SATRIĆ CASPER – Š.D. BRANITELJ
18:10, BRNAZE – MNK SUTINA
19:05, C.B. RODA – JUKIĆ DAM
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

U Gorskom kotaru i Lici snijeg mjestimice otežava vožnju, a u ostatku zemlje opreznije treba voziti po mokrim, skliskim i mjestimice zaleđenim kolnicima. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu :
u Lici:
D 1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina,
D 25 Korenica-Lički Osik,
D 42 Josipdol-Poljanak,
D 52 Špilnik-Korenica,
D 217 Grabovac -Ličko Petrovo Selo,
D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo,
D 506 Dobroselo-Mazin,
D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: D 62 Mali Prolog- Kula Norinska-Metković, D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica na dionici Divuša-Kuljani (obilazak za teretna vozila je preko Gline), te županijske ceste ŽC 6218 Metković-Vid, ŽC 6217 Rogotin-Kula Norinska u mjestu Rogotin, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji i ŽC 6082 Vrlika-Rumin i ŽC 6083 Kijevo-Uništa.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK