Petak, 4.12.2009.

Obavijest

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja od 7. do 11. prosinca zaprimat će prijave za rad u biračkim odborima na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Prijave će se primati u Gradskoj vijećnici od 10,00 do 12,00 sati, a prijavit se mogu svi zainteresirani koji ne pripadaju niti jednoj političkoj stranci

Stručno predavanje specijalista oftalmologa dr. Tomislava Jukića "Dijabetes i oko“.

Hrvatsko katoličko liječničko društvo, podružnica Sinj za svoje svoje članove i druge zainteresirane građane organizira redoviti mjesečni sastanak i stručno predavanje specijalista oftalmologa dr. Tomislava Jukića „Dijabetes i oko“. Predavanje će se održati danas, 4. prosinca, u Franjevačkom samostanu s početkom u 20,00 sati.

Izložba cvijeća udruge "Vioala Odorata“

U okviru Božićno-novogodišnjeg programa večeras, 4. prosinca, će se u 18 sati u alkarskim dvorima održati izložba cvijeća udruge „Vioala Odorata“ pod nazivom „Cvijet za bolji svijet”. Pored  izložbe održat će se i prigodna aukcija slika i drugih umjetnina, a novac od prodanih predmeta uplatit će se na Ž.R. Maria Efendića.

Počinje Božićni humanitarni sajam

Od sutra, 5. prosinca, počinje Božićni humanitarni sajam. U organizaciju sajma uključene su sve vjerničke zajednice iz Sinjske župe kao i gradske udruge te druge skupine. Novu odjeću, kućanske aparate, obuću i ostala vrijedna sredstva prikupljaju se u Caritasovim prostorijama u unutarnjem crkvenom dvorištu ulaz iz Glavičke ulice svakim danom od 9 do 19 sati.

Obavijest

Članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Sinj organiziraju akciju prodaje domaćih kolača sutra, 5. prosinca, u prodajnom centru Konzum. Akcija će početi u 9 sati, a prikupljena novčana sredstva bit će namijenjena za liječenje Marija Efendića.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece, Udruga osoba s invaliditetom Trilj i dramska udruga "Most" sutra, 5. prosinca, u triljskom gradskom kinu s početkom u 15 sati organiziraju predstavu za djecu “Gdje su nestali darovi Sv. Nikole“ autorice Nade Lapić.

Rijeka Cetina bogatija je za novih 200 kilograma potočne pastrve

Rijeka Cetina bogatija je za novih 200 kilograma potočne pastrve veličine između 15 i 50 cm. Ovu aktivnost proveli su članovi SRD “Šaran“ iz Vrlike. Inače ovo društvo već je ranije ubacilo u Cetinu 300 kg pastrve. Čelnici vrličkog ribolovnog društva najavljuju kako će do otvaranja nove ribičke sezone u ožujku u Cetinu u dijelu kojim gospodare poribiti još tisuću kilograma kalifornijske pastrve.

Sport

Sinoć je u zadnjem kolu ovog dijela rukometne sezone ŽRK Sinj pobjedio Kaštela 27-18. Tako su Sinjanke na kraju prvog dijela sezone zauzele prvo mjesto u 2. HRL jug.

Sutra, 5. prosinca, je posljednje kolo 3. HNL jug. Hrvace gostuju u Dubrovniku kod Gošk-a.

U prvoj rukometnoj Dukat ligi u Trilju igraju RK Trilj pršuti Voštane i Adriachem iz Kaštela u 18 sati. Iz Uprave triljskog prvoligaša obavještavaju sve zainteresirane koji žele nazočiti susretu i dati podršku triljanima da autobus polazi s Sinjskog kolodvora u 17 sati.

Sutra, 5. prosinca, u 16,00 sati u susretu 2. Hrvatske rukometne lige igraju Kamičak i Trogir.