Četvrtak, 4.12.2008.

SASTANAK GRADONAčELNIKA SINJA DR. IVANA NASIćA SA MATOM JUJNOVIćEM, VLASNIKOM PROMETA MAKARSKA

Gradonačelnik Ivan Nasić jučer se neslužbeno sastao s vlasnikom Prometa Makarske Matom Jujnovićem, kako bi utvrdio zbog čega vozači i radnici Autoprijevoza ostaju bez prostorije za odmor, koju su dosada koristili. Jujnović je gradonačelniku kazao kako je u planu otvaranje i uređivanje poslovnih prostora u okviru autobusnog kolodvora, kako bi isti dobio višu kategoriju.
Direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan kazao nam je kako viša kategorija znači veće prihode za tvrtku, ugodniji boravak u prostorima kolodvora, ali i otvaranje novih radnih mjesta koji će se dobiti otvaranjem novih poslovnih prostora.
Na upit hoće li se radnicima ipak osigurati prostorija u kojoj bi mogli boraviti za vrijeme pauze, direktor Jerkan je rekao da će se u dogledno vrijeme sigurno iznaći rješenje koje će zadovoljiti zahtjeve radnika.

OBAVIJEST

Danas, 4. prosinca, će se s početkom u 20 sati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju održati stručno predavanje na temu "Poziv i formacija medicinskih djelatnika prema shvaćanju crkve". Organizator predavanja je Hrvatsko katoličko liječničko društvo podružnica Sinj. Predavanje će održati prof.dr.fra Luka Tomašević.

UDRUGA "NOVI PUT" ORGANIZIRA NAGRADNI KVIZ POD SLOGANOM "DONESI PRAVU ODLUKU"

Udruga Novi put, u okviru projekta prevencije ovisnosti "Sinj-Grad zdrave mladeži" i mjeseca borbe protiv bolesti ovisnosti, organizira nagradni kviz pod sloganom DONESI PRAVU ODLUKU! za učenike prvih razreda sinjskih srednjih škola.
Kviz će biti održan u sportskoj dvorani Oš Ivana Lovrića, s početkom u 17 sati. Cilj mu je prevencija rizičnih oblika ponašanja mladih s naglaskom na zlouporabu svih sredstava ovisnosti.

OBAVIJEST

Povodom blagdana Svetoga Nikole sutra, 5. prosinca, će u triljskoj kino dvorani Dramska udruga Most izvesti predstavu Začarana šuma. U 11,30 predstava će biti izvedena za djecu vrtićke dobi, u 13,30 za osobe s invaliditetom, a u 15,00 sati za učenike prvih razreda triljskih škola.

BOžIćNI HUMANITARNI SAJAM

Najavljujmo da će se i ove godine u našem samostanu, u organizaciji župnog Caritasa i drugih vjerničkih i gradskih udruga, pripremiti i održati Božićni humanitarni sajam.

Od 1. do 8. prosinca-prikupljanje priloga;
Od 9. do 16. prosinca-humanitarni sajam.

Povod i smisao humanitarnog sajma. - Veliki broj obitelji u našoj župi kucaju na različita vrata i traže pomoć. Trebamo im, prema mogućnostima, pomoći da i oni za Božić dožive toplinu i radost blagdana.
Među nama ima ljudi koji bi rado nekom nešto darovali, ali misle da nemaju što. Svatko nešto može darovati. Ima besplatnih darova: osmijeh, lijepa riječ, ohrabrenje, vrijeme, itd. Ima i darova materijalne naravi. Svakoga dar razveseli. Ako tako gledamo, možemo stvoriti lanac darivanja - iz ruke u ruku, dar i uzdarje.

Na koji način sudjelovati na sajmu? - Gotovo svatko ima nešto čega se može odreći, dapače, ima stvari - u dobrom stanju - koje nam ne služe, ali zato može poslužiti drugima. To su, primjerice, novi ili dobro očuvani ukrasni predmeti, suveniri, kućanski aparati, rasvjetna tijela, mobiteli, dijelovi namještaja, alati, CD, knjige, te odjeća, obuća i posteljina (ali samo novo), itd. Oni koji se bave poljoprivredom mogu darovati svoje proizvode. Oni koji su vlasnici nekih poduzeća mogu darovati svoje proizvode, itd.

što s prikupljenim novcem? Sve što se zaradi, u organizaciji Caritasa, uz dogovor sa suorganizatorima, podijelit će se materijalno najpotrebnijima, siromašnima.

Duhovni plodove ove akcije? Ova će nam akcija pomoći da razvijamo svoju humanost, duh solidarnosti i svoje kršćansko milosrđe.
IZVOR: http://www.gospa-sinjska.htnet.hr/

Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja u suradnji sa Splitsko dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze prema kojem Grad Sinj i Splitsko dalmatinska županija sufinanciraju svaki po 1/3, a krajnji korisnici plaćaju 1/3 cijene sadnica.

Pozivamo sve građane zainteresirane za proljetnu sadnju sadnica voća i vinove loze da se prijave u Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, Dragašev prolaz 10, do zaključno s 15. prosinca 2008. godine.
IZVOR: www.sinj.hr

KRONIKA 92

PP SINJ, 03.12.2008.g., provedena je kriminalistička obrada nad dvadesettrogodišnjakom zbog osnovane sumnje da je 01.12.2008.g., na širem sinjskom području, provalio u kuću iz koje je otuđio pršut i uništio prozor. Nakon obrade navedeni je priveden IS žS.
PGP TRILJ, PP SINJ, 03.12.2008.g., u ranim jutarnjim satima, na izlazu iz RH, na GP Kamensko, prilikom vršenja kontrole prelaska državne granice, četrdesetjednogodišnji putnik u teretnom automobilu je uz viku, grubo vrijeđanje i prijetnje upućene policijskoj službenici, odbio izaći iz vozila. Zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 318. /Napad na ovlaštenu službenu osobu/ KZ-a, navedeni je kriminalistički obrađen, nakon čega je priveden IS žS.
IZVOR: PU SD