Ponedjeljak, 4.11.2019.

28. godina od pogibije Sinjana, heroja Vukovara Andrije Alčića i Ivice Poljaka – SokolaPovodom 28. obljetnice pogibije Sinjana, heroja Vukovara Andrije Alčića i Ivice Poljaka – Sokola, sinjski gradski vijećnik i saborski zastupnik Miro Bulj i Željko Poljak, brat poginulog Ivice Poljaka – Sokola i vanjski član Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora, jutros su položili vijenac i zapalili svijeće pred spomenikom na sportskom centru u Sinju koji nosi ime ova dva heroja Vukovara.
Andrija Alčić poginuo je na današnji dan, 4. studenoga 1991. godine, a Ivica Poljak – Sokol dva dana poslije, 6. studenoga 1991. godine.
‘Pred nama je vrijeme kad se prisjećamo herojske obrane grada Vukovara od vekosrpske agresije u čiju su obranu svoj život utkali i naši sugrađani, Sinjani, heroji Vukovara, Andrija Alčić i Ivica Poljak – Sokol. Njihove žrtve i žrtve svih branitelja koji su utkali svoje živote u temelje Republike Hrvatske Sinj i cetinski kraj nikada neće zaboraviti’, poručio je Miro Bulj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rukomet: Kamičak pobjedu na Korčuli posvetio preminulom suigraču Jerki Vrci

 
Rukometni drugoligaški vikend rukometašima Kamička donio je novu pobjedu, za razliku od Trilj PV-a koji i dalje ne zna za bodove…

Rukometaši Kamička gostovali su na Korčuli odakle su se vratili s nova dva boda. Prednjačili su Gašpar s osam i Putnik sa šest golova, a sljedeće kolo nosi sa sobom novo gostovanje i to u Biogradu.

Igrači, stručni stožer i Uprava kluba ovu su pobjedu posvetili nedavno tragično preminulom suigraču Jerku Vrci. Na utakmici je održana minuta šutnje, a Kamičak je nastupio s crnim florom oko ruke.

Neuspješan vikend imali su Triljani. Njih je u Splitu svladao istoimeni protivnik rezultatom 30:22. U šestom kolu Trilj će biti domaćin Opuzenu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR