Ponedjeljak, 4.11.2013.

Ministar Jovanović otvorio 4. Festival znanostiSvečanosti otvaranja nazočili su i predstavnici lokalne uprave i samuprave dožupan Luka Brčić, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, koji su se također obratili okupljenima.
Na početku prvog dana festivala o njegovom značaju i postignućima podsjetila je predsjednica Organizacijskog odbora dr.sc Danica Ramljak, regionalni ekspert Svjetske banke, inače bivša ravnateljica Instituta ‘Ruđer Bošković’. U svoje ime i u ime odsutnog kolege Mislava Cvitkovića, pozdravne riječi okupljenima je uputio i jedan od inicijatora festivala Mate Jagnjić. Prigodne riječi nazočnima su uputili i rektori splitskog i zagrebačkog sveučilišta. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječji klub Dalmalino iz Splita sutra gostuje u Vrlici i Sinju sa svojim zabavnim projektom IGRAMO SE!

Riječ je o zabavnom programu za djecu i mlade s posebnim potrebama i njihove vršnjake. Dalmalino će sutra u 10 sati posjetiti korisnike Centra za rehabilitaciju FRA ANTE SEKELEZ u Vrlici, gdje će im se pridružiti učenici i pjevački zbor Vrličke osnovne škole Milan Begović, mališani iz dječjeg vrtića Zvončić i članovi Kuda, dječja folklorna sekcija Dunja koja će zaplesati Vrličko kolo u narodnoj nošnji.

Sutra u 17 sati Dalmalino dolazi u OŠ Ivana Lovrića u Sinju. U Atriju škole u zabavnom programu za djecu nastupit će i Sinjske mažoretkinje i Mandolinski orkestar iz Otoka. Program u Sinju realizira se uz podršku Udruge Srma.

Pozivaju se djeca i mladi s posebnim potrebama, učenici OŠ i roditelji da dođu na zabavni program Kluba Dalmalino iz Splita sutra u 10 sati u Vrliku i u 17 sati u Sinj.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života djece s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu. Projekt financira Županija splitsko-dalmatinska.
IZVOR: UDRUGA SRMA

OSK i Glavice “uništa”, Tekstilac tek u “jedan”

Sportski vikend nogometašima iz Cetinskog kraja donio je loše rezultate i jasno je da će ga svi zajedno što prije pokušati zaboraviti. OSK je još jednom neočekivano posrnuo na svom stadionu, Tekstilac nije uspio opravdati ulogu favorita, a novi poraz je stigao i na konto Glavica. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR