Četvrtak, 4.11.2010.

Obavijest

Udruga "Studenti Cetinske krajine"  povodom pete godišnjice osnutka od 04.-07 studenog 2010. godine organizira:
-radionice za djecu u osnovnim školama s ciljem prevencije međuvršnjačkog nasilja. Radionice će provoditi liječnici i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, specijalisti školske medicine. Također provest će  pismenu evaluaciju same radionice te Olweusov upitnik prevalencije međuvršnjačkog nasilja. Radionice će se provoditi u OŠ Ivana Lovrića, fra Pavla Vučkovića i Marka Marulića u Sinju te u OŠ Dinka Šimunovića u Hrvacama, OŠ Kamešnica u Otoku, OŠ Trilj u Trilju te u OŠ Ante Starčević u Dicmu.

-provođenje ankete o kvaliteti življenja na području Cetinske krajine, anketu će također provoditi liječnici i studenti Medicinskog fakulteta. Anketa će se provoditi po mjestima cetinskog kraja te ovim putem molimo stanovništvo na susretljivost prilikom anketiranja.

-besplatno mjernje krvnog tlaka i šećera u krvi na nekoliko lokacija u gradu Sinju, Trilju i Otoku.

Također osigurali smo vrijednu donaciju od šest kompleta Svjetske enciklopedije na engleskom jeziku koja se sastoji od  23 sveska. Po jedan komplet enciklopedije biti će uručen  OŠ Ivana Mažuranića Han, OŠ Dinka Šimunovića u Hrvacama, OŠ Kamešnica u Otoku, OŠ Stjepan Radić Tijarica, OŠ Ante Starčević u Dicmu te gradskoj knjižnici u Trilju.

Organiziranjem ovih aktivnosti studenti Cetinske krajine  još jednom su pokazali ljubav i privrženost rodnom kraju.

Grad Sinj potpisao je ugovor o kupnji zemljišta sa tvrtkom Olasagasti d.o.o. na području GZK-SinjGrad Sinj potpisao je ugovor o kupnji zemljišta sa tvrtkom Olasagasti d.o.o. na području GZK-Sinj. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3949 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti proizvodnje i prerade ribe, a realizacijom ovog projekta investitor bi zaposlio cca 40 novih radnika. Prema najavama gradonačelnika tvrtka bi s radom trebala početi u lipnju  sljedeće godine.

Održan kolegij gradonačelnika Ivice Glavana

U Uredu gradonačelnika danas, 4. studenog, održan je kolegij  na kojem je prezentirana Informacija o aktima gradonačelnika donesenim u posljednjih pola godine, Prijedlog Odluke o izboru najpovoljnije ponude za dobavu komunalne opreme kontejnera i posuda za odvojeno prikupljnje komunalnog otpada, Prijedlog Zaključka o sufinanciranju premije osiguranja u poljoprivredi, Prijedlog Odluke o početku postupka javne nabave usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju športske dvorane vanjskih športskih  terena, dječjeg igrališta i parkirališta i druge točke dnevnog reda.

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju podignulo je optužnicu protiv četiri osobe, Ante Burić i Ivan Lišnjić iz Sinjskog Autoprijevoza te Vice Barbir i Mate Jujnovića iz poduzeća Promet Makarska te pravnih osoba Promet Makarska i Autoprijevoz Sinj

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju podignulo je  optužnicu protiv četiri osobe,  Ante Burić i Ivan  Lišnjić  iz Sinjskog Autoprijevoza te Vice Barbir i  Mate Jujnović iz poduzeća Promet Makarska te pravnih osoba Promet Makarska i Autoprijevoz Sinj.  Burića i Lišnjića se  se tereti da su tijekom 2005. i 2006. godine zaključili ugovore za najam autobusa protivno restrukturiranju i konsolidaciji trgovačkog društva Autoprijevoz Sinj na traženje Mate Jujnovića. Nezakonitim iznajmnjivanjem 17autobusa su pribavili poduzeću Promet Makarska više od 9 i pol milijuna kuna, a na taj način  oštetili sinjski Autoprijevoz. Također Burić i Lišnjić se terete  da su kroz razdoblje od 2005. do 2006. godine  kao odgovorne osobe  zaposlenicima dio zarađene plaće isplaćivali kao trošak za službena putovanja  i na taj način oštetili proračun RH za 430.000 kuna.

Obavijest

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić raspisao je javni poziv za predlaganje javnih potreba Grada Trilja u 2011. godini. Cjelokupni tekst javnih poziva objavljen je na oglasnoj ploči Grada kao i na službenoj internetskoj stranici.

Sport

U sinoć odigranoj rukometnoj utakmici poluzavršnice Županijskog kupa ŽRK Sinj pobjedio je EMC Split rezultatom 34:26. U završnici natjecanja rukometašice Sinja sastat će se sa pobjednicama iz susreta  Split 2010–Vranjic.

PRIOPĆENJE: Nogometna utakmica HNK Hajduk-FK Zenit iz St.Petersburga

Povodom nogometne utakmice između HNK "Hajduk" i FK "Zenit" iz St.Petersburga, koja će se odigrati dana 04. studenog 2010.g. s početkom u 21,05 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud, obavještavamo građane o dijelu mjera i radnji koje će poduzimati službenici policije:

1.) Prometna regulacija, blokade i ostali poslovi policije za dan 04.11. 2010.g.

- na dan utakmice, od 06,00 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se potpuna blokada na šetnicama oko stadiona (osim vozila policije i vozila hitnih službi);...

Stanje na cestama

Zbog izvanrednog održavanja tunela Mala Kapela, na autocesti A 1 promet će teći dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, a izvanrednim prijevozima čija širina prelazi 3,40 m bit će zabranjen promet (do 11. studenog).
IZVOR: HAK