Srijeda, 4.11.2009.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 5.studenoga, od 9 do 10 sati bez struje će biti potrošači na području Brnaza i to  Ivkovića glavica i novo naselje uz državnu cestu od kapelice kod Čarića do kuće Mandac – obavijestili su ih HEP-a.

Obavijest

KUD Brnaze poziva svoje članove i druge građane da sutra, 5.studenoga, dođu dođu u prostorije Društva od 19,00 do 22,00 sata i sobom ponesu osobnu iskaznicu ili rodni list radi obnavljanja evidencije članstva. Popis članova dostavit će se, sukladno Zakonu o udrugama i pravilnikom o obrascima i načinu registra udruge, nadležnom uredu državne uprave Splitsko–dalmatinske županije.

Obavijest

Udruga studenata  Sinja i Cetinskog kraja danas, 4. studenoga, u 19 sati birat će novog predsjednika na izbornoj Skupštini u svojim prostorijama u Praškoj ulici. Predsjedniku Ivanu Boti mandat je istekao prije sedam dana i kaže kako je vrijeme da Udrugu preuzmu mlađi.

Proračun Grada Sinja rebalansom smanjen za gotovo 25 milijuna kuna

Proračun Grada Sinja rebalansom je smanjen za gotovo 25 milijuna kuna, odnosno za oko 24 %. Većinom glasova ZA na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Proračun je sa 102 milijuna i 100 tisuća kuna smanjen na 77 milijuna i 592 tisuće kuna.
Većinom glasova donesen je Statut Grada Sinja, a prihvaćeno je i ostalih 6 točaka Dvenoga reda. Više u dnevniku Hit radija u 16 sati.

Na području Cetinskog kraja evidentirano dvjestotinjak osoba sa simptomima nove pandemijske gripe H1N1

Na području Cetinskog kraja evidentirano je dvjestotinjak osoba sa simptomima nove pandemijske gripe H1N1, takozvane svinjske gripe. Prve doze cjepiva protiv nove gripe H1N1 očekuju se potkraj prosinca.
U sinjskim ljekarnama nema navale na lijek protiv gripe Tamiflu, koji se izdaje na liječnički recept, po cijeni od  255 kuna. Zabilježena je tek pojedinačna prodaja maski, koje koštaju 80–ak lipa. Pojačano se kupuju sredstva za snižavanje visoke temperature te sirupi protiv kašlja ili za iskašljavanje što je uobičajeno za ovo doba godine.
U sinjsku ispostavu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo danas će stići prva od tri pošiljke cjepiva protiv obične gripe koje će biti raspoređeno obiteljskim liječnicima. Cijepljenje će početi sutra, 5. studenoga. Ukupno je naručeno 6 tisuća doza cjepiva, a u prvoj pošiljci očekuje se 3 tisuće. Prednost pri cijepljenju protiv gripe, kao i prijašnjih godina, imaju osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici i zdravstveni radnici. Za njih je cjepivo besplatno. Ostali će plaćati po 55 kuna.

Obavijest

Grad Trilj u suradnji sa Splitsko – dalmatinskom županijom provodi program sufinanciranja nabave sadnog materijala za višegodišnje trajne nasade za 2010. g. Zainteresirani poljoprivrednici, upisnici poljoprivrednih gospodarstava, mogu se javiti u Gradsku upravu do 21. studenoga. Grad, Županija i poljoprivrednik u cijeni sadnica sudjeluju s po jednom trećinom.

Sport

Večeras u 19,30 u Sinju će se igrati finale Županijskog rukometnog kupa između ŽRK Sinj i Split.