Utorak, 4.11.2008.

GRAD TRILJ RASPISAO NATJEčAJ ZA STIPENDIJE


FOTO: Filip Ratković

Grad Trilj raspisao je natječaj za stipendije učenicima i studentima u 2008./2009. godini. Poglavarstvo je odobrilo ukupno 30 stipendija, od čega 10 učeničkih, 10 studentskih te 10 stipendija učenicima i studentima koji potječu iz obitelji težeg materijalnog stanja. Učenici koji se školuju u Sinju dobit će stipendije u mjesečnom iznosu od 400 kuna, a u Splitu i šire po 500 kuna. Mjesečni iznos stipendije studentima koji studiraju u Splitu iznosi 600 kuna, a onima koji studiraju izvan Splita 700 kuna. Natječaj je otvoren do 13. studenoga.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 5. studenoga, od 8.00 do 14.00 sati bez struje će biti potrošači u Ovrlji, zaseoci Bitunjac, Perković, čeko i šušić. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

RADNICI DALMATINKE NOVE PONOVNO TRAžE STEčAJ ZBOG NEISPLAćENIH PLAćA



Opunomoćenik oko 100 radnika Dalmatinke Nove, odvjetnik Zoran Vujanović danas, 4. studenoga, poslijepodne predao je Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za otvaranjem stečaja u tvornici. Iako je poslodavac Gianfranco Ladini najavio isplatu plaća ovoga tjedna, odvjetnik Vujanović je kazao da se zahtjev neće povući niti ako se plaća isplati. Predsjednik Uprave Dalmatinke Nove Gianfranco Ladini kazao je kako će radnicim biti isplaćena plaća za rujan, no ukoliko se ovakve "igre" oko tvornice nastave bit će prisiljen zatvoriti tvornicu.
Dodajmo kako je za sutra, 5. studenoga, u 10.30 sati dogovoren sastanak između poslodavca Ladinija i sinjskog gradonačelnika Ivana Nasića.

ODRžANA 92. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Na 92. sjednici sinjskog poglavarstva prihvaćen je Prijedlog postavljanja i financiranja parkirnih automata i video nadzora; Poglavarstvo je već ranije zadužilo poduzeće Kamičak da pripremi koncept rješavanja tzv. otvorenih parkirališta. Dogovoreno je da se ide u uređenje parkirališta na prostorima gdje to još nije učinjeno, te da se parkirna mjesta naplaćuju preko naplatnih automata. Ovakvim bi se rješenjem naplate parkirnih mjesta uklonila i rampa u središtu grada u Matića ulici.
Prihvaćen je i Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja. Radi se ukupno o oko 435 hektara zemljišta koje je u zakupu. S obzirom da za godinu i pol dana istječe rok za zakup potrebno je, na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, pripremiti novi prijedlog raspolaganja. Poglavarsvo predlaže da se uvede-koncesija. Ovaj će prijedlog biti upućen na Gradsko vijeće, te će, ukoliko bude usvojen, biti upućen i u Ministarstvo poljoprivrede. Ukoliko i od ministarstva dobije suglasnost, zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, na području Grada Sinja, raspolagat će se na osnovi dobijanja koncesije....

POčELO CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Sinjska Ispostava županijskog zavoda za javno zdravstvo osigurala je više od 6000 doza cjepiva koje je raspoređeno obiteljskim liječnicima. Besplatno se mogu cijepiti osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici, a ostali će za cjepivo morati izdvojiti 60 kuna.

"DAN OTVORENIH VRATA DALMATINSKE ZAGORE"

Danas, 4. studenoga, je "Dan otvorenih vrata Dalmatinske zagore" kojim se želi upoznati sve zainteresirane koji se žele baviti seoskim turizmom kao i one koji se bave ovom djelatnošću kako na najbolji i najkvalitetniji način adaptirati, opremiti, urediti i organizirati svoje domaćinstvo. Predstavnici županijske Turističke zajednice i zainteresirani gospodarstvenici danas, 4. studenoga, će tako posjetiti domaćinstva pored Sinja, Trilja, Imotskog i Vrgorca.

SPORT

U utakmicama 4. Hrvatske nogometne lige Glavice su sa Postirom Sardi igrale neriješeno 0:0, dok je OSK izgubio od Orkana u dugom Ratu 3:2.
U posljednjem kolu jesenskog dijela sezone županijske nogometne lige za veterane Tekstilac je pobijedio OSK-a 1:0, a čaporice su bile bolje od Jadrana iz Kaštel Sućurca 2:1.