Subota, 4.11.2006.

UGAšEN POžAR NA VISOKOJ

Jučerašnji požar koji je izbio oko 13 i 30 Na Visokoj prema Dicmu u blizini repetitora pošte ugašen je oko 17 sati. Kako doznajemo iz Sinjskog DVD-a požar su gasili sinjski i dicmanjski vatrogasci uz pomoć jednog kanadera. Opožareno je oko 5 hektara niskog raslinja i smrekove šume. Uzrok požara još uvijek nije utvrđen.

FRANO DRLJE U CETINSKOM KRAJU

Hrvatski branitelj i pripadnik antiterorističke jedinice Lučko Franjo Drlje koji je jučer na svom zavjetnom putu od Prevlake do Vukovara jučer boravio u Cetinskom kraju te u Trilju. Sinju i Hrvacama položio vijence za sve poginule u Domovinskom ratu, svoj put će nastaviti danas put Vrlike i Knina.
Inače njegov put je dugačak preko 1000 kilometara i namjerava ga završiti 18. studenog ulaskom u Vukovar.

OBAVIJEST

Donosimo informaciju za sve učenike i studente koji su kupili ovomjesečni pokaz za prijevoz u tvrtci Autoprijevoz. Zbog korekcije cijena svi oni morati će zbog povrata novca donijeti pokaze na šalter tvrtke.

KONCERT

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske sutra u nedjelju 5. studenoga u 19 sati održati će se koncert Duo Lirico. Na repertoaru će biti klasične, hrvatske, južnoameriče i španjolske skladbe u izvedbi sopranistice Lidije Horvat Dunjsko i gitarista Saše Dejanovića.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i danas se prikazuju dva filma: u 18,00 sati dokumentarni film Bijeli planet, a u 20,00 «Najbrži motor na svijetu», u kojem glavnu ulogu igra Anthony Hopkins. Redatelj i scenarist je Roger Donaldson, kojeg je na stvaranje ovoga filma potaknula istinita priča.

SPORT

Danas u sinjskoj dvorani tri športska ogleda: u 14,00 sati igraju Cetina - Orkan, a u 16,15 Sinj - Knin.

U četvrtom kolu A1 košarkaške lige Alkar večeras na svom terenu dočekuje Riječki Kvarner u 19,30.
Treća hrvatska nogometna liga Jug danas nudi derbi kola. U Unešiću se sastaju vodeći Trogir i Junak u 14,00 sati

KRONIKA 92

PP SINJ, 01/02.11.2006. g. nepoznati počinitelj je nasilno ušao u ljekarnu te iz unutrašnjosti otuđio novac te više kutija tableta heptanon.
IZVOR: PU SD