Petak, 4.11.2005.

POKRENUT ISTRAžNI ZAHTJEV PROTIV BLANKE TUđEN-MAZUTH

županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv Blanke Tuđen-Mazuth i direktora sinjske Dalmatinke Gian Franca Landinija zbog sumnje da su oštetili tu tvrtku za 10 milijuna kuna. Branko Matić bivši predsjednik stožera za zaštitu potraživanja Dalmatinke d.d. u stečaju iznio je kronologiju događanja u toj sinjskoj tvrtci, a posebno je dao naglasak na stečajnu upraviteljicu Tuđen Mazut za koju kaže kako radnicu nisu znali da je bila stečajni upravitelj više tvrtki.

USKORO NATJEčAJ ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

Grad Sinj uskoro će raspisati natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2005/2006. Iako je na prethodnoj sjednici bio Nacrt Prijedloga novoga pravilnika o odobravanju stipendija on ove akademske godine neće saživjeti jer prema riječima gradonačelnika Nikole Tomaševića treba proći još dva čitanja.

Cilj novoga pravilnika je da se omoguće stipendije i onim studentima koji su slabijeg imovinskog stanja, te da studenti deficitarnih zanimanja u sinjskom kraju ostvare uvjete za stipendije.


Gradonačelnik će uskoro potpisati i ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata sa područja Grada sa Promet Sinj, tako da će se prijevoz istih biti i do 50% jeftiniji u odnosu na cijenu sadašnjih mjesečnih karata.

DONACIJA VRLIčKOM CENTRU ZA REHABILITACIJU

Predstavnici i članovi HVB Splitske banke u ponedjeljak 7. studenoga donirat će Vrličkom centru za rehabilitaciju fra.Ante Sekelez sjedalice za tribine u sklopu igrališta Centra u vrijednosti od 20.000 kuna. Predstavnici šprave te banke pomoći će djeci centra i donacijom didaktičkih igračaka kao i drugim potrebnim rekvizitima - potvrdio je ravnatelj centra Ante Turudić.

SPORT

Na ribolovnom predjelu Plana sinoć je ulovljen kapitalni primjerak štuke. štuka teži čak 7, 70 kilograma, a dužina kapitalnog primjerka je metar i 3 centimetra. štuku je ulovio član športskog ribolovnog društva Cetina Aco šumanc.

VRIJEME

Jutro u Sinju je prohladno i sunčano sa temperaturom zraka od 6 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana sunčano i toplije.