Srijeda, 4.10.2017.

U Srmi danas počinju radionice za žene i djecu


Udruga Srma danas započinje novi ciklus radionica za djecu i žene.
Kreativne radionice odvijat će se srijedom – za djecu od 17 do 18:15 sati, a za žene od 18:30 do 20 sati. Radionice su besplatne i namijenjene su djeci od 6 do 14 godina, te ženama svih životnih dobi a posebno umirovljenicama i nezaposlenima. Radionice se održavaju u prostorijama Udruge Srma u Galeriji Galiotović u Sinju, 3. kat (ulaz s Alkarskog trkališta) od listopada 2017. do svibnja 2018. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Predstavljena knjiga Josipe Pavičić Bernadini ‘Šest milimetara’


U Galeriji Galiotović u Sinju sinoć je, u organizaciji Kluba žena liječenih na dojci Sinj, održana promocija nove knjige Josipe Pavičić Berardini znakovitog naziva ‘Šest milimetara’, koja govori o autoričinoj borbi s karcinomom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sumnjiči se za počinjenje više prekršaja u prometu

Jučer, 3. listopada oko 12 sati na sinjskom području, na D1 u mjestu Brnaze, policijski službenici mobilnog tima prometne policije uočili su vozača osobnog vozila Golf koji je vozilom nepropisno pretjecao vozila preko pune uzdužne linije.
Nakon što su mu policijski službenici dali znak da se zaustavi, oglušio se o navedeno te pokušao pobjeći vozilom, a potom i pješice. Međutim, ubrzo je pronađen i uhićen. Tom prilikom je nastavio s protupravnim ponašanjem, te je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Utvrđeno je da se radi o 25-ogodišnjaku koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a isti se odbio podvrgnuti ispitivanju (uzimanja krvi/urina) na prisutnost opojnog sredstva.
Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl.216., čl.70.,čl. 32., i čl.282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog doveden je u Prekršajni sud.
IZVOR: WWW.FERATA.HR