Četvrtak, 4.10.2012.

Potpisan Sporazum o provedbi pripreme projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Hrvoje Dokoza, pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić, generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić te predstavnici 16 komunalnih poduzeća, među kojima i društvo “VODOVOD I ČISTOĆA SINJ “ d.o.o., potpisali su danas sporazum o provedbi operacije „Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranih sustava upravljanja otpadnim vodama“.
Sporazum je potpisan u sklopu prezentacije IPA Operativnog programa za zaštitu okoliša. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Poznati sportaši podržali uvođenje zdravih jelovnika za splitske školarceSplit, 3. listopada 2012. - U Osnovnoj školi Ravne njive, po prvi put u Hrvatskoj je javno predstavljen Podravkin Projekt školskih jelovnika kojem je cilj unaprijediti prehrambene navike djece osnovnih škola u Hrvatskoj, kroz primjenu ''zdravih jelovnika školskih kuhinja”. Projekt su podržali i vodeći hrvatski sportaši Blanka Vlašić, Tina Erceg, Ivan Kljaković Gašpić i nogometaši NK Hajduk koji su bili ujedno gosti svečanog otvaranja sedme sezone sportske manifestacije Lino višebojac. Javnu podršku Projektu iskazao je i Neven Ćurković, voditelj Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji. ...

Pozivaju se poljoprivrednici da popune anketni upitnik o potrebi navodnjavanja u Sinjskom polju

Grad Sinj poziva sve poljoprivrednike zainteresirane za mogućnost navodnjavanja u Sinjskom polju da dođu u gradsku upravu, u sobu 47, i popune anketni upitnik o potrebi navodnjavanja u Sinjskom polju. U popunjavanju anketnog upitnika pomoć će im pružiti stručne službe Grada Sinja.
Rezultat ove ankete pokazati će da li postoji interes za provođenje Projekta izgradnje sustava za navodnjavanja u Sinjskom polju.
IZVOR: GRAD SINJ

Sutra Sajam mogućnosti

Na Športskom centru 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić' u Sinju sutra će se održati 'Sajam mogućnosti'. Riječ je o sajmu na kojem će različite kulturno-umjetničke, športske i druge udruge predstaviti svoje sadržaje učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola, kako bi mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.
'Sajam mogućnosti' održava se u okviru preventivnog programa 'Zajedno više možemo', kojeg provode Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Grad Sinj u suradnji sa sinjskim osnovnim školama. Program se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opjnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.
'Sajam mogućnosti' počet će u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Jesenska deratizacija

Likomed veterina obavještava stanovnike grada Sinja da će danas i sutra na području grada obavljati jesensku deratizaciju. Deratizacija će se vršiti izlaganjem parafinskih mamaka na bazi bromadialona preparata iz skupine antikoagulanata. Mole se građani da izložene mamke ne diraju i ne premiještaju.
U slučaju kiše radovi će biti odgođeni, a o eventualnom novom terminu građani će biti pravovremeno obaviješteni. Za dodatne informacije građani se mogu javiti na broj telefona 701-400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR