Utorak, 4.10.2011.

Na Oktoberfestu se pivale i dalmatinske pismeEHINGEN-  Naoružani pjesmom i nošnjama u petak, nešto malo iza tri sata ujutro, KUD-ovi “Krenica” i “Tijara”, te klape Gala-Gljev i Trilj uputili su se širiti kulturu i tradiciju i izvan granica lijepe naše, u njemački gradić Ehingen. Nakon dugog putovanja stigli su u hrvatski dom gdje su ih dočekali hrvati koji tamo žive.Zajedničko druženje na večeri uz svirku, pjesmu i ples te dobru zabavu je potrajalo do ranih jutarnjih sati. Drugi dan svog boravka u Ehingenu, ujedno i najvažniji, dan nastupa proveli su obilazeći grad. Navečer, kulturno umjetnički program otvorio je KUD “Tijara” izvodeći stare splitske plesove izmamivši ovacije i dugi aplauz publike koja je napunila Lindenhall dvoranu Ehingena.

Poslije njih publika je uživala još i u pjesmama klape Trilj, Cetinskim svatovima KUD-a “Krenica” i Ere s onoga svijeta Tijare. Izvođači su oduševili publiku koja je za uzvrat stvorila predivnu i emotivnu atmosferu. Fešta se nastavila dugo u noć uz koncert Miroslava Škore. U nedjelju su spomenuti KUD-ovi i klape posjetili Munchen i najveći festival piva, Oktoberfest, gdje su uz pivo zapjevali dalmatinske pjesme, te još jednom pokazali da uživaju u onom što rade i da šire najljepše dijelove naše bogate kulture i tradicije.

Tekst i slika. Kristina Mravak

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Planinarski pohod u Gorski Kotar

Planinarsko društvo 'Svilaja' Sinj organizira planinarski pohod u Gorski Kotar, na Klek, Bijele i Samarske stijene. Polazak je u subotu, 15. listopada, u 6 sati ispred hotela Alkar.
Planirani dolazak u Ogulin je u 10 sati, nakon čega će se posjetiti alpinistička zbirka u Ogulinskom muzeju i Đulinom ponoru. U 11 sati je uspon iz Bjelskog do planinarskog doma pod Klekom, na 1000 metara i na vrh Kleka, na 1182 metra. Smještaj je organiziran u Tuku, prema kojem će se krenuti oko 16 sati. Dan poslije u 7 sati polazi se za Samarske stijene, a završetak pohoda je u 15 sati kada se planira povratak u Sinj.

Sudionici puta sobom trebaju ponijeti osobne dokumente, planinarsku iskaznicu, vreću za spavanje, te hranu i piće. Prijave se primaju do nedjelje, 9. listopada, odnosno do popune sutobusa na brojeve mobitela 095 902 8281 (Boro) i 091 564 6024 (Zoran).
izvor: WWW.FERATA.HR

SP U BOKSU: Vugdelija ide na Kubanca GomezaBAKU – Naš reprezentativac  Stjepan Vugdelija (član BK Joker iz Splita) se plasirao  u osminu-finala Svjetskog prvenstva u boksu koje se održava u Baku.
Otočani su danas popodne  s nestrpljenjem očekivali vijest iz Azerbejdžana gdje se njihov ljubimac Stjepan borio protiv Damira Belje (BIH)  18:6 (4-2, 8-2 i 6-2).
Nakon ozljede šake Stjepan je dao sve od sebe kako bi izborio prolaz, te ga sutra očekuje težak meč protiv Kubanca Gomeza.
Naš teškaš se putem  Glasa Zagore zahvalio svima na podršci, te je obećao da će sutra dati sve od sebe kako bi bio još bliže Olimpijskim igrama u Londonu 2012 godine.
Sutra dvojica naših boksača love četvrtfinale:
-91kg: Stjepan Vugdelija vs Jose Angel Larduet Gomez (Kuba)
+91kg: Filip Hrgović vs Mihai Nistor (Rumunjska/AIBA)

Piše: Petar Norac Kevo   Foto: Arhiv Gz

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM