Ponedjeljak, 4.10.2010.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom "DELICIJE MAROVIĆ“ d.o.o.Gradonačelnik Sinja, Ivica Glavan, danas, 4. listopada, je zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „DELICIJE MAROVIĆ“ d.o.o. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 2262 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za sušenje i dimljenje, te preradu i konzerviranje suhomesnatih proizvoda. Po realizaciji predmetnog projekta investitor bi zaposlio do 10 zaposlenika.

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Akcija „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“ Autoškole i Centra za obrazovanje odraslih Semafor privodi se kraju. Ukupno je educirano 984 prvašića i 22 drugašića. Edukaciju su proveli djelatnici Autoškole Semafor Sinj i Solin uz kontakt policajce zadužene za određena mjesta, a svako dijete dobilo je poučni roto letak. Akcija će se sutra, 5. listopada, provesti u Budimirima i Tijarici, gdje će se educirati oko 20 polaznika

19. godišnjica osnutka 126. brigade

Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade Sinj za srijedu, 06. listopada, organizira obilježavanje 19. godišnjice osnutka brigade. Od 09,00 sati upriličit će se polaganje vijenaca te obilazak Spomen sobe poginulih branitelja Cetinskog kraja, a u 10,00 sati u crkvi Čudotvorne Gospe sinjske biti će sveta misa za sve poginule pripadnike. U 11,00 sati u OŠ „Fra Pavla Vučkovića“ prikazat će se film o ratnom putu 126. brigade, a u 16,00 sati na SC "Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić", odigrat će se revijalna utakmica veterana ragbi kluba Sinj pripadnika 126. brigade i pripadnika HRM-a.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira 10. ovogodišnju akciju darivanja krvi u Sinju. Akcija će se održati u četvrtak, 7. listopada od 9,00 do 13,00 sati u prostorijama Društva, u ulici Miljenka Buljana. Sinjski Crveni križ ove je godine na području Cetinskog kraja, u suradnji s klubovima davatelja krvi u Sinju, Trilju, Hrvaca. Otoku i Dicmu organizirao ukupno 20. akcija.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 5. listopada, će bez isporuke električne energije, u vremenu od 09,00 do 14,00 sati, biti potrošači na području Graba, naselje Delići i Radmani, te na području Zelova, naselje Jukići. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Na vrličkom području privodi se kraju berba jabuka

Na  vrličkom području privodi se kraju berba jabuka. Ovogodišnji urod nešto je slabiji od prošlogodišnjeg zbog veće količine kiše tijekom proljeća, dok je voćka bila u cvatnji. Voćari procjenjuju kako će ove godine ubrati oko 100 tona jabuke. Iako tržište za sav urod nije osigurano, predsjednik Udruge voćara vrličkog kraja Mićo Klepo kaže kako vrličke jabuke neće biti na tržnicama.

Pobjednik prvog Festivala palaćinki je Neno Odrljin

Pobjednik prvog Festivala palaćinki, koji je održan jučer u Košutama je muškarac umjetničkog imena Ledeni leptir, pravim imenom Neno Odrljin. Njemu je pripala prva nagrada–pršut.

Blagdan sv. Franje Asiškoga

Danas, 4. listopada, je blagdan sv. Franje Asiškoga. U crkvi Čudotvorne Gospe sveta misa služit će se u 18 sati.

Kardinal Angelo Sodano sutra dolazi u Sinj

Dekan kardinalskog zbora, dugogodišnji državni tajnik svete stolice, uz Papu najzaslužniji za priznanje Hrvatske – kardinal Angelo Sodano sutra, 5. listopada, dolazi u Sinj.
Kardinal Sodano sutra u 16,30 sati udijelit će svoj blagoslov u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske. Iz Sinjskog svetišta ističu kako je dolazak kardinala Angela Sodana u Sinj posebno priznanje Svetištu, Gradu i Cetinskoj krajini.

Obavijest

Udruga Srma i osoblje rodilišta Sinj organiziraju tečajeve za trudnice, u suradnji s primaljama, pedijatrima i drugim stručnjacima. Tijekom listopada i studenog održat će se dva besplatna tečaja za dvije grupe trudnica u pratnji po jedne osobe. S obzirom da je broj ograničen obvezna je predbilježba na broj 661 661 ili 095 82 72 501. Prvi tečaj će se održati u četvrtak, 7. listopada.

Sport

Kamičak je jučer u utakmici 2. kola 2. HRL jug ostvario drugu pobjedu. U Dubrovniku je pobijedio ekipu Dubrovnik 26:22.

Uspješna su bila i oba županijska nogometna ligaša Cetinskog kraja. Tekstilac je pobijedio Mračaj 2:1, a Čaporice Jadrana iz Supetra 3:1.

Stanje na cestama

Na autocesti A 1 zbog radova na redovitom održavanju u tunelu Sveti Rok promet teče kroz jednu tunelsku cijev, a zbog sužena kolnika zabranjen je prolazak izvanrednih prijevoza čija širina prelazi 3,40 m.
IZVOR: HAK