Subota, 4.10.2008.

SPORT

8. kolo 2. HNL Istra 1961-Junak 2:0

"DAN RUžIčASTE VRPCE" U SINJU

Drugu godinu Klub žena lječenih na dojci pridružio se obilježavanju "Dana ružičaste vrpce" kojim se ističe važnost ranog otkrivanja raka dojke. Pod geslom "više od riječi" akcija se provodi od 10 sati na pijaci. članice Kluba žena liječenih na dojci i Udruge Srma postavili su štand prekoputa crkve na Pijaci na kojem se dijele edukativni materijali i info letci o Klubu. Također, danas se održava i potpisivanje peticije za donošenje Nacionalnog programa liječenja bolesti u specijaliziranim ustanovama po uzoru na zemlje u Europskoj uniji. Aktivnosti kluba potrajati će cijeli listopad.

GODIšNJICA FORMIRANJA 126. BRIGADE HV

U ponedjeljak 6. listopada u organizaciji Udruge 126. brigade održati će se prigodna svečanost u spomen na ovaj dan 1991. godine kada je odlukom Vrhovnika dr. Franje Tuđmana i službeno formirana 126. brigada. Tim povodom u 9 sati kod spomen obilježja poginulim braniteljima, ispred zgrade Grada položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a nakon toga s početkom u 10 sati služiti će se sveta misa. Iz Udruge pozivaju sve pripadnike brigade kao i ostale građane cijelog Cetinskog kraja da se svojom nazočnošću još jednom prisjete poginulih branitelja i službenog dana formiranja brigade.

DAN GRADA VRLIKE I BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

U okviru proslave Dana grada i blagdana Gospe od Ružarija, danas, 4. listopada, u Vrlici se održava svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se dodijeliti javna priznanja. U okviru proslave Dana grada održati će se 9. Vrlička ulična utrka - memorijal Stipe Receg, a u večernjim satima zabavni program i koncert Mladena Grdovića.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Blagdan Gospe od Ružarja je u nedjelju. U 10.30 sati počet će procesija i svečana sveta misa koju će predvoditi prof. fra Siniša Balajić. Posljedpodnevna sveta misa i blagoslov djece služit će se s početkom u 18 sati. Misno slavlje predvodit će župnik fra Marko Duran.

Pred blagdan Gospe od Ružarja koja se u župi Bajagić Obrovac slavi 12. listopada sutra počinju misije tj. duhovne obnove za tamošnje vjernike. Misije će se održavati svaki dan kao i svete mise koje počinju u 17,00 sati. Misije će predvoditi fra. Ante Akrap i fra. Domagoj Runje.

USUSRET SVETKOVINI SV. FRANJE ASIšKOGA

SUBOTA, 4. LISTOPADA - SVETKOVINA SV. FRANJE

o SVETE MISE: 7, 7.30, 8, 8.30 i 18 sati
o 8.30 sati: Sv. misa na Gospinu oltaru za štovatelje i dobročinitelje (pobožnost: "Sv. Franjo i Gospa")
o 18.00 sati: SVEčANA SV. MISA U čAST SV. FRANJI
(predvodi i propovijeda o. gvardijan fra Bože Vuleta)

čITLUK - JASENSKO: PROGRAM PROSLAVE SV. FRANJE

2. do 4. listopada-16.30 sati: TRODNEVNICA SV. FRANJI
nedjelja, 5. listopada-10.00 sati: PROSLAVA SV. FRANJE
(procesiju i misno slavlje predvodi fra Bruno Pezo)

IZVOR:SVETIšTE GOSPE SINJSKE

PROF. HRVOJE MARKULIN PREDSJEDNIK MLADEžI HDZ-a GRADA SINJA

Za predsjednika mladeži sinjskog HDZ-a sinoć je izabran dosadašnji predsjednik prof. Hrvoje Markulin. Izborna skupština održana je u Gradskom kinu, a od nazočnih 189 članova Markulin je dobio potporu 104 glasača.

SINJSKE MAžORETKINJE DANAS IMAJU PRVI NASTUP NA EUROPSKOM PRVENSTVU U čEšKOJ

Sinjske mažoretkinje uz još šest timova iz Hrvatske, sudjeluju na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Brnu, u češkoj. Na prvenstvu će nastupiti mažoretkinje iz 13 zemalja. Prvi nastup Sinjanke će imati danas, 4. listopada, kada će se predstaviti s 2. grupne koreografije, 1. solo i 1. duo nastupom. U nedjelju će se predstaviti sa dva dua.

SKUP DIPLARA I GUSLARA

Skup guslara i diplara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine biti će sutra, 5. listopada, u 19 sati u restoranu Lovac u Trilju. Očekuje se nastup oko 40 guslara i diplara, a novac prikupljen donacijama ići će u humanitarne svrhe za izgradnju kapelice na mjesnom groblju u Vedrinama.

SPORT

Danas, 4. listopada, u 16,00 sati u okviru 8. kola 3. HNL-jug na svom travnjaku Hrvace dočekuju vodeću ekipu lige Jadran iz Kaštel Sućurca.
U nedjelju će se igrati utakmice 4. HNL-jug i županijske lige.

Rukometaši Kamička u 19 sati u sinjskoj dvorani u 3. kolu 2. lige dočekuju ekipu šibenika. Sat ranije uz prigodni program u Trilju se sastaju Cetinka i Knin.
Rukometašice Cetine od 14.30 sati dočekuju Splita, a od 16.30 sati sutra, 5. listopada, igraju žRK Sinj i Zadar.

U prvenstvenom susretu ragbijaške lige danas, 4. listopada, u 16 sati na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Glavice u Glavicama se sastaju Ragbi klub Sinj i Vilan iz Rijeke.