Srijeda, 4.10.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, pedesetčetvorogodišnjak je zadržan jer je dana 03.10.2006.g. u obiteljskoj kući, u alkoholiziranom stanju (2,46 g/kg), vikao i prijetio majci. Slijedi PP iz čl. 4 ZOZONUO.
IZVOR: PU SD

Sinjane muči Vrlička ulica


SINJ - Vijećnici u Gradskom vijeću Sinja često izazivaju Gradsko poglavarstvo problemom izlaza iz Vrličke ulice, koja je rekonstrukcijom opasnog raskrižja Jakino guvno s cestom Zagreb-Split zatvorena. Ovoga ljeta privremeno je otvorena zbog gradnje kanalizacije u Ulici Antuna Konstantina Matasa, koja je dio cestovnog smjera od Muća do Sinja te izlaz na cestu D-1.
Automobili koji danas izlaze iz Vrličke moraju krenuti desno i okrenuti se kod Inine benzinske crpke da bi krenuli u Vrliku ili u sjeverozapadni dio grada.

Odgovarajući na pitanje vijećnika A. Veselice kada će se napokon iz ulice moći na sve tri strane, gradonačelnik Sinja N. Tomašević kazao je da je rješenje neizvjesno i teško ostvarivo jer se neće graditi sinjska zapadna obilaznica. Hrvatske ceste traže idejno rješenje od Grada, a on ga zasad nema. (jb)
IZVOR: VEčERNJI LIST

OBAVIJEST IZ HEP-a

Djelatnici "Elektroprijenosa" Split danas u Sinju, na trafostanici u Ruduši 110/35 kilovolti obavljaju remont postrojenja.
Zbog toga su do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom potrošači u svim naseljima Grada Sinja, općina Otok i Hrvace, te dijelovi općine Dicmo: naselja Sičane, Kraj, Prisoje i Osoje.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

Danas je blagdan svetoga Franje Asiškog. Svečana sveta misa u crkvi čudotvorne Gospe sinjske služit će se u 18,00 sati.

U župi Bajagić - Obrovac sutra počinje trodnevna duhovna obnova povodom blagdana Gospe Ružarice. Krunica, nakon koje će se služiti sveta misa, počinje u 17,00 sati. Trodnevnu duhovnu obnovu predvodi mjesni župnik fra Luka Banić.

OBAVIJEST IZ PD "SVILAJA"

Planinarsko društvo «Svilaja» Sinj organizira planinarski pohod u Istru. Prijave se zaprimaju još danas i sutra, iza 19,00 sati u prostorijama društva, na adresi Kvartiri 1.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

U prostorijama Udruge umirovljenika, od 8,00 do 11,00 sati zaprimaju se prijave za odlazak članova na godišnji susret umirovljenika Dalmacije, koji će se održati početkom studenoga u Tučepima

SPORT

Junak je jučer u Biogradu na moru izgubio od Primorca rezultatom 1 : 0. Na tablici se nalazi na 9 mjestu s 11 bodova, a dvostruko više ima prvoplasirani Trogir.

Danas su na rasporedu susreti 6. kola 4. HNL Jug - skupina sjever. U 15,30 sati astaju se Hrvace i Vodice, te Raštane i Glavice. Nogometaši OSK-a u ovom kolu su slobodni.

VRIJEME

Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana. Puše slabo do umjereno, mjestimice jako jugo koje će sredinom dana okrenuti na jugozapadni i zapadni, kratkotrajno i sjeverozapadni vjetar.