Ponedjeljak, 4.10.2004.

81. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U uredu gradonačelnika Mate Jukića počela je 81. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Pred članovima poglavarstva, naći će se 17 točaka Dnevnoga reda, između ostalog Utvrđivanje prijedloga Odluke o komunalnom doprinosu, Utvrđivanje prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o priključenju na komunalnu infrastrukturu te Utvrđivanje prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o prometu na području Grada Sinja.

Danas će se raspravljati i o Prijedlogu projekata komunalne infrastrukture Grada Sinja za koje se očekuju financijske potpore uz državnog i županijskog proračuna u 2005. godini, Prijedlogu Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za izradu topografsko katastarske podloge za potrebe izrade projekta nogostupa u Donjim Glavicama, te Prijedlogu zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za izvođenje radova uređenja nove parcele groblja u Glavicama.
članovi sinjskog gradskog poglavarstva razmatrat će i zahtjev Vodovoda i čistoće d.o.o. Sinj za pribavljanje predhodne suglasnosti za promjenu cijene vode i odvoza smeća.

CRNA KRONIKA

Djelatnici Policijske postaje Sinj u subotu ujutro u 2 sata i 40 minuta na sinjskom autobusnom kolodvoru zatekli su tri strana državljana - Albanca, koja su ilegalno ušli u RH. Nakon prekršajne obrade u Policijskoj postaji Sinj, sprovedeni su na Prekršajni sud u Sinju gdje im je izrečena novčana kazna i rješenje o uklanjanju s teritorija RH.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se film "Sjena".

5.ATLETSAK ULIčNA TRKA U VRLICI

Pobjednik tradicionalne 5. atletske ulične utrke u Vrlici, koja je organizirana povodom blagdana Gospe od Ružarija i dana Grada Vrlika, je prošlogodišnji pobjednik đuro Kodžo iz BiH, drugi je Drago Paripović iz AK Pakračka poljana, a treći osamnaestogodišnji Blaž Zelić iz AK Sveti Ante Knin. U konkurenciji atletičarski najbrža je bila Lidija Rajčić iz AK Sinj, druga je Vanja Perišić iz ASK Split, a treća njena klupska kolegica Ljubica Bekavac.

SPORT

žRK Sinj u Kninu je pobijedio RK Knin, rezultatom 25 : 28. Sljedeće kolo rukometašice Sinja su slobodne, a u srijedu će u sinjskoj športskoj dvorani igrati prijateljsku utakmicu sa HRK Zrinski, prvoligašom iz BiH.

Rukometaši Kamička jučer su u Splitu s Hrvatskim dragovoljcem iz Dugog rata igrali neriješeno 38 : 38. Sljedeća utakmica igrat će se u subotu u 18,00 sati u Sinju protiv Dubrovnika.

NK Junak u subotu je rezultatom 4 : 2 izgubio u utakmici 8. kola 3 HNL - jug, koju je igrao u gostima kod Primorca iz Biograda.

Jučer su igrane utakmice 7. kola 1. žNL - Split. OSK je u Otoku s Omladincem igrao neriješeno 0 : 0. NK Glavice u Zmijavcima je izgubio od Croatie rezultatom 3 : 1, a istim rezultatom izgubio je i Tekstilac od Mladosti u Prološcu. Hrvace su bile slobodne.

U sinjskoj športskoj dvorani jučer su igrane utakmice 4. kola sinjske malonogometne lige, nakon kojih je na prvom mjestu, s 12 bodova ekipa Suhač commerce.

VRIJEME

Pretežno sunčano. Tiho ili s mjestimičnim slabim vjetrom. Temperatura zraka u Sinju u 8,00 sati bila je 8 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna kretat će se od 24 do 28 stupnjeva.