Četvrtak, 4.09.2014.

Sedamnaestero mladih na Stručnom osposobljavanju u Gradskoj upravi

Grad Sinj i ove se godine aktivno uključio u poticanje zapošljavanja kroz dvije mjere koje provodi sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Nakon što je na javne radove zaposleno 37 osoba, o čemu smo već pisali, u kolovozu je počeo i Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.
Temeljem objavljenog javnog poziva i dovršenog postupka na stručno osposobljavanje u Gradskoj upravi angažirano je sedamanaest mladih visokoobrazovanih osoba. Nakon stjecanja radnoga iskustva u trajanju od 12 mjeseci polaznici će ispunjavati uvjete za polaganje Državnog stručnog ispita, što i jest cilj programa. Na taj način bit će konkurentniji na tržištu rada i trebali bi lakše pronaći stalno zaposlenje. Za svoj rad pripravnici će primati mjesečnu naknadu od 1.600 kuna i putne troškove.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novo slavlje Junaka za prvo mjesto na tablici

Novu veliku pobjedu Junak je ostvario u Ivanbegovini kod Kamena, čime je s maksimalnih devet bodova ostao usamljen na trećeligaškoj ljestvici te tako ispisao najbolju moguću pozivnicu navijačima da budu glasna podrška u nedjelju protiv Solina…
Kamen – Junak 1:2 (1:2)

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR