Srijeda, 4.09.2013.

Sinj i Cetinski kraj iskazali podršku VukovaruU znak podrške braniteljima iz Vukovara koji prosvjeduju protiv uvođenja dvojezičnosti u hrvatskom gradu Heroju, branitelji i ostali građani s područja cijele Cetinske krajine spontano su se sinoć okupili na dnu Alkarskog trkališta. Nakon toga uslijedilo je 15-minutno hodanje preko dva pješačka prijelaza na državnoj cesti D1, neposredno kod Alkarskog trkališta. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U petak darivanje krvi u Hrvacama

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace za petak, 6. rujna organiziraju akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u restoranu Vreba u Hrvacama, u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave ljude od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sveta misa kod Husine jame

U subotu, 7. rujna 2013. godine u 11 sati služit će se sveta misa pokraj Husine jame na Vagnju – Kamešnica za sve žrtve fašističkog i komunističkog terora, II. svjetskog rata i poraća.
Svetu misu predvoditi će i propovijedati mons. dr. Mile Bogović gospićko-senjski biskup, uz koncelebraciju ostalih svećenika s cetinskog i livanjskog područja. Iz Franjevačkog samostana mole sve one svećenike koji žele koncelebrirati u svetoj misi za mučenike vjere i Domovine da ponesu misno ruho crvene boje.
Sama prometnica do mjesta stradanja nevinih žrtava sa sinjske strane uglavnom je asfaltirana, a sa livanjske strane ima nekoliko kilometara makadamskog puta koji je u vrlo dobrom stanju, pa su obadvije prometnice vrlo povoljne za prometovanje svih vrsta vozila.
Organizator ovog misnog slavlja poziva sve vjernike da dođu kako bi se molitvom još jednom sjetili svih onih koji su nevini skončali svoje živote u dubini Husine jame. Sve informacije vezano za ovu komemoraciju mogu se dobiti na broj 707-010 ili 823-100.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U prometnoj nesreći ozlijeđena jedna osoba

Policijska postaja Sinj izvijestila je kako se jutros u 5 sati i 45 minuta u Dicmu dogodila prometna nesreća.
U sudaru osobnog vozila i kamiona jedna osoba zadobila je tjelesne ozljede te je prevezena u KBC Split na liječničku obradu. Još nije poznato o kakvim se ozljedama radi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR