Petak, 4.09.2009.

"Dani Svetoga Mihovila"


FOTO: Filip Ratković
Svečanim otvaranjem u Trilju danas, 4. rujna, počinju "Dani Svetoga Mihovila". Prigodni program održat će se u Gradskom parku od 19,30. Nakon otvaranja, HNK-a iz Splita izvest će mjuzikl Forever. Manifestacija kulturno-zabavno-vjerskog i športskog karaktera trajat će do 03.listopada.

Akcija darivanja krvi u Dabru

Na poligonu braniteljske zadruge Patriot u Dabru, sutra, 5. rujna, će se održati akcija dragovoljnog darivanja krvi. Organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Udruga Hrvatskih branitelja lječenih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije i Braniteljska zadruga Patriot uz suradnju transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akcija će se održati od 8,30 do 13 sati.

Komemoracija i Sveta misa na VagnjuKomemoracija i sveta Misa za nevine žrtve bačene tijekom i poslije drugog svjetskog rata u Husinu jamu, održat će se sutra, 4. rujna, s početkom u 11 sati kod kapelice u neposrednoj blizini jame. Misni obred predvodit će fra. Marko Jukić župnik župe Livno. Za ovu prigodu organizator je predvidio i organizirani prijevoz. U 09,00 sati polazi autobus iz Sinja od PC Konzum i s Roknjače iz Otoka.
Udruga Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH podružnica Grada Sinja i udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Sinj pozivaju sve svoje članove,hrvatske branitelje i ostalo stanovništvo da nazoče komemoraciji i Sv.Misi posvećenoj žrtvama Husine jame.

Obavijest

Policijska uprava Splitsko dalmatinska uputila je obavijest u kojoj ističe kako od ponedjeljka 07.rujna ova policijska uprava prelazi na zimsko radno vrijeme od 08,00 do 16,00 sati. Rad s strankama na šalterima bit će od 07,30 do 20,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras od 20,00 sati prikazuje se akcijsko znanstveno fantastični film Transformers.

Sport

Danas, 4. rujna, su na rasporedu susreti drugog kola 3.Hnl. Od 17 sati u Opuzenu se sastaju Neretvanac i Hrvace, a u Dugopolju, Dugopolje i Primorac Biograd.

Kronika 92

Jučer oko 12.30 sati u mjestu Muć, na DC 56, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. 56-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke mercedes, splitskih registracijskih oznaka, kada je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika gdje je udario vozilom u betonski zid. Na mjestu događaja je smrtno stradao 78-godišnji putnik, dok je 74-godišnja putnica u vozilu zadobila teške tjelesne ozljede te je hospitalizirana u KBC Split. Vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten je ne kućnu njegu.
IZVOR: PU SD