Četvrtak, 4.09.2008.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira jednodnevni izlet u Mostar i Blagaj, te na vodopad Kravica. Putovanje se organizira za 17. rujna. Cijena prijevoza je 60,00 kuna, a upisi se vrše u tajništvu Udruge, u vremenu od 08,00 do 11,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade dobila je prostorije u zgradi koju je nekada koristio Hrvatski zavod za zapošljavanje. Pripadnici 126. brigade koji se žele priključiti Udruzi mogu to učiniti utorkom, četvrtkom i subotom od 9,00 do 11,00 sati.

DOGRADONAčELNIK GRADA TRILJA IVAN DRAGUšICA PODNIO OSTAVKU

Dogradonačelnik Trilja Ivan Dragušica podnio je ostavku na tu dužnost. Ostavku je u pisanom obliku predao jučer, te očekuje da će već na prvoj sjednici Gradskoga vijeća biti razriješen dužnosti dogradonačelnika. Dragušica nam je kazao kako se osjeća zapostavljenim od strane manjeg dijela zaposlenika Gradske uprave. Svoje će razloge obrazložiti na sljedećoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a. Ivan Dragušica očekuje povratak vijećničkog mandata.

KRONIKA 93

Oko 13 sati i 40 minuta u triljskom naselju Ugljane izbio je požar, koji je ugašen oko 15,30. Izgorilo je oko 3 hektara niskog raslinja i suhe trave, a vatra se približila na 300 metara od kuća. Požar je gasilo 10 vatrogasaca DVD-a Trilj i 10 djelatnika Interventne vatrogasne postrojbe iz Splita s dva helikoptera.

U Satriću je oko 14 sati izbio požar u kojem je izgorilo oko 500 metara visoke hrastove šume i trave. Sinjski vatrogasci ugasili su ga oko 15,30 sati.

SPORT

Junak je u Sinju pred 500 gledatelja poražen od Mosora rezultatom 0. Jedini pogodak na utakmici postignut je u 15. minuti.

Plazonić je ubacio iz kornera, najviši je bio čokolić (prošle sezone igrač Junaka) te glavom postigao odlučujući pogodak. Nakon pogotka gostiju domaćin se nije proslavio jer praktički osim polušanse Gusića u posljednjim minutama utakmice nisu stvorili nijednu ozbiljniju prijetnju gostujućem vrataru.
IZVOR: GLAS DALMACIJE

Sutra, 5. rujna, se u Hrvacama, u okviru 4. kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug u 17 sati sastaju Hrvace i vodeća ekipa lige Konavljanin.

Petrolvilla preuzima Dalmatinku, višak 110 radnika

Između talijanske energetske grupacije Petrolvilla i tršćanske tvrtke La Distributrice potpisan je sporazum čijom će provedbom do konca rujna Petrolvilla postati većinski vlasnik Dalmatinke nove.

U trenutku završetka procesa preuzimanja koji je započeo, Petrolvilla i partneri u Dalmatinci novoj imat će novi nadzorni odbor i novu upravu. Po programu koji je podržan u Ministarstvu gospodarstva, Petrolvilla i partneri u Dalmatinci će nastaviti s proizvodnjom konca.
IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA
...

KRONIKA 92

PP SINJ, 03.09.2008.g., kriminalističkom obradom nad tridesetpetogodišnjakom utvrđeno je da je 520g marihuane, koja mu je pretragom pronađena u OA Opel Vectra sa kojim je i zatečen, prodao tridesetsedmogodišnjaku koji je naknadno i uhićen. Nakon provedene krim-obrade, protiv obojice je podnijeta KP za KD iz čl.173. /Zlouporaba opojnih droga/, dok je tridesetsedmogodišnjak priveden IS žS.
IZVOR: PU SD