Utorak, 4.09.2007.

POčELA šKOLSKA GODINA

U osnovnim i srednjim školama jučer je počela nova školska godina, koja će trajati do 20. lipnja 2008. Prvo obrazovno razdoblje trajat će do 21. prosinca ove godine, a drugo će početi 14. siječnja 2008. i trajat će do 20. lipnja 2008. godine.
Odlukom poglavarstva Grad Sinj će sa sto tisuća kuna sufinancirati kupnju udžbenika učenicima 2.,3. i 4. razreda srednjih škola za školsku godinu 2007./2008. s područja Grada, iz obitelji kojima prihod po članu domaćinstva ne prelazi 700,00 kuna. Podsjećamo da se zahtjevi za sufinanciranje kupnje udžbenika mogu podnijeti do 14. rujna u prostorijama Gradske uprave.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



U Gradskoj vijećnici Grada Sinja jučer je održana sjednica Gradskog poglavarstva, koje je raspravilo i prihvatilo svih 13 točaka Dnevnoga reda, između ostalog Prijedlog Ugovora o sufinanciranju radova rekonstrukcije, adaptacije i izgradnje Alkarskih dvora u Sinju. Prema tom ugovoru Grad Sinj će sufinancirati rekonstrukciju Dvora s ukupno šest milijuna kuna, s tim da će se do kraja ove godine, za taj posao, iz gradskog proračuna izdvojiti dva milijuna kuna.

Gradsko poglavarstvo je prihvatilo Prijedlog Ugovora između Grada Sinja i Poduzeća «Autoprijevoz» d.o.o. Sinj o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata za 2007./2008. školsku godinu. Grad Sinj će sufinancirati cijenu prijevoza za pojedinog korisnika usluge s 25 %, a Autoprijevoz se obvezuje dati popust od dodatnih 20 % na trenutno važeću cijenu mjesečne karte. Ugovor bi se trebao potpisati danas.
Gradsko poglavarstvo će od Autoprijevoza tražiti i uvođenje nove linije prema Splitu, u 6 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST

Udruga Srma Sinj poziva građane s područja Općine Hrvace i Grada Vrlike, čiji se zahtjev za obnovom kuća nalazi u žalbenom postupku i još nisu dobili rješenje na žalbu, te građane koji su zatražili ili žele zatražiti stambeno zbrinjavanje na nevedenim područjima da se za pravnu podršku obrate u Udrugu u vremenu od 9 do 12 sati. Ured Udruge Srma je u prostorijama Galerije Galiotović, treći kat, na adresi Brnaška 44, ulaz s alkarskog trkališta. Informacije se mogu dobiti i na telefon 661-661.

OBAVIJEST



Zaklada Ana Rukavina za petak 7. rujna organizira akciju za upis u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju u vremenu od 15,00 do 17,00 sati, a darivatelji koštane srži mogu biti sve osobe u dobi od 18 do 55 godina.

SPORT

Nogometni klub Junak dobio je vrijednu donaciju od njemačkog prvoligaša Bochuma. Trenutno drugoplasirana ekipa bundeslige donirala je sinjanima 20 novih lopti. Ova donacija ostvarena je u suradnji sa sinjanima koji privremeno rade u ovom njemačkom gradu.