Petak, 4.08.2017.

Ispovijedanje u Svetištu Gospe Sinjske

Povodom blagdana Velike Gospe, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske objavilo je raspored sakramenta Svete ispovijedi.
Od 5. do 14. kolovoza ispovijedat će se od 6 do 12 sati i od 17 do 20 sati. Na sam blagdan Velike Gospe ispovijedat će se od 03 do 20 sati.
Na dan hodočašća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije (nedjelja, 13. kolovoza 2017.) ispovijeda se od 4 sata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Trilj obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan braniteljaU prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 22. obljetnice VRO akcije Oluja dana 04. kolovoza 2017.
U 18 sati služit će se sveta misa, dok će se u 18,30 sati upriličit polaganje vijenaca ispred spomenika ‘Sv. Mihovil’. Od 18,45 sati upriličit će se svečani mimohod ulicama Trilja, a od 19,15 upriličit će se prigodni domjenak.
U Kulturno-umjetničkom programu, koji počinje u 20,30 sati nastupit će Triljske mažoretkinje, Limena glazba Sv. Mihovil Trilj, KUD Župa Grab iz Graba, Dramska sekcija OŠ Trilj, Martina Bakić, pjevači zbora Župe Sv. Mihovil i guslar Petar Maroš. U 21 sat koncert će održati tamburaški sastav Slavonske lole. Manifestacija organizira HVIDRA Trilj, a održat će se pod pokroviteljstvog Grada Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’ – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih braniteljaDana 05. kolovoza (subota) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 22. obljetnicu vojno-redarstvene akcije ‘OLUJA’ – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR