Četvrtak, 4.08.2011.

U GZK položena 2 kamena temeljca



U Gospodarskoj zoni Kukuzovac jutros je upriličena svečanost polaganja kamena temeljca pred početak radova na izgradnji dva objekta, investitora Pirson montaža iz Klisa i Olasagasti iz Komiže.
U sinjskoj gospodarskoj zoni već je izgrađen pogon tvrtke Alca iz Zagreba, a privodi se kraju izgradnja još dva pogona, tvrtke Kalup iz Bitelića i C-mont iz Sinja. Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan najavio je kako uskoro očekuje nove investitore u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino

Od danas do subote u sinjskom kinu igra film Harry Potter - Darovi smrti 2. Film se prikazuje u dva termina - u 18 sati i 30 minuta te u 20 sati i 45 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 09. kolovoza 2011. godine  (utorak)  Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,00  sati održat će se  21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 20. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o proglašenju «Dana branitelja Sinja i Cetinskog kraja,
...

Vlada RH Sinju darovala vojarnu



Vlada RH donijela je odluku o darovanju vojarne 'Ivaniš Nelipić' Gradu Sinju. Odluka je donešena na jučerašnjoj 144. sjednici Vlade.
U obrazloženju Odluke stoji kako je Grad Sinj podnio zahtjev za darovanjem bivše vojarne 'Ivaniš Nelipić' koju je Ministarstvo obrane neperspektivnom proglasilo 2004. godine. Grad Sinj je izradio idejni projekt kompleksa građevina za potrebe gradske uprave, osnovne i glazbene škole, gradske športske dvorane, te za potrebe pojedinih ministarstava za smještaj svojih službi, kao što su Centar za socijalnu skrb, HZZO, HZMO, HZZ, Policijska postaja, Državni inspektorat. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastup Sinjskih mažoretkinja i gostiju

Sinjske mažoretkinje i njihove gošće večeras će održati svoj tradicionalni nastup u 'Danima Alke i Velike Gospe'.
Uz Sinjanke nastupit će mažoretkinje iz Rogoznice, Segeta, Kaštela, Solina, Splita i Trilja, koje će izvesti ukupno 25 koreografija u različitim disciplinama mažoret plesa i twirlinga. Program će se podržati na košarkaškom igralištu, s početkom u 21 sat, a u slučaju kiše u sportskoj dvorani.
Cijena karte je 10 kuna, a prodavat će se na ulazu prije početka nastupa

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pohod u spomen na 'Oluju'

Planinarska udruga 'Dinaridi' iz Splita i Hrvatska gorska služba spašavanja organizirali su sedmodnevni pohod Kamešnicom i Dinarom, u spomen na akciju 'Oluja'.
 Plan je tijekom sedam dana prijeći stazu od Voštana do Knina, i to preko Kamešnice, Vagnja, Vrdova, Troglava, Dinare, Brezovca i Crvene zemlje. Pohod je počeo u subotu, 30. srpnja u Voštanima, od mjesta gdje je za vrijeme rata bio obučni centar 4. GB. Pohod će završit će sutra u 12 sati na Kninskoj tvrđavi. Organizatori ističu kako su se na pohod odlučili u čast i spomen kolegama i suborcima koji su dali najvrijednije za Domovinu, a nadaju se kako će ovaj pohod postati tradicionalan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počeo turnir u basketu

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' jučer je u Sinju počeo turnir u basketu, kojeg je organizirao KK Alkar.
Na turniru sudjeluje 8 ekipa koje su raspoređene u dvije grupe, a igra svatko sa svakim iz grupe. Igralo se na dvije dobivene partije do 15 poena. Na ovom turniru sudjeluju i prvotimci KK Alkara - Mirko Modrić, Željko Župić, Marko Primorac i Hrvoje Perić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Na glavnim cestovnim pravcima vozi se bez poteškoća. Zastoji su mogući u blizini turističkih središta duž obale te na cestama gdje traju radovi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac (D34) i dalje prema Osijeku.
IZVOR: HAK
...