Utorak, 4.08.2009.

OBAVIJEST

Splitsko-dalmatinska županija počela je s pripremama za izradu proračuna i projekcija narednog razdoblja od 2010. do 2012. godine. U navedenom razdoblju županija će u svojim programima planirati sredstva pomoći i donacija za realizaciju razvojnih programa jedinica lokalne samouprave i ostalih subjekata, te će poticati gospodarski i općenito razvoj svih djelatnosti od lokalnog značaja.
S projektima, programima i aktivnostima treba se nominirati u županijski proračun narednog razdoblja. Uvjeti za nominiranje su dostava relevantne dokumentacije za program/projekt koji se predlaže. Prijavu s dokumentacijom potrebno je dostaviti najkasnije do 25. kolovoza ove godine.

DONACIJE ERSTE BANKE VAD-u I DOMU ZDRAVLJA SINJ

Danas, 4. kolovoza 2009. u prostorima nove Filijale Erste & Steiermrkische Bank u Sinju , Put Petrovca 12 (zgrada novih alkarskih dvora) obilježeno je sklapanje sponzorskog ugovora s Viteškim alkarskim društvom Sinj. ...

ODABRANI ALKARI KOPLJANICI ZA 294. SINJSKU ALKUAlkarski vojvoda Ivan čikara objavio je na Hipodromu imena sudionika ovogodišnjih 294. alkarskih svečanosti. Izabrani alkari su: Tonći Bešlić, Alen Filipović-Grčić, Ivica Filipović-Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Darko Jadrijević, Jakov Jerkan, Nenad Marić, Ante Poljak, Tino Radanović, Mario šušnjara, Mladen Vučković, Ante Zorica, Ivo Zorica te trojica novih u odnosu na prošlogodišnju Alku Kristijan Bikić, Ante Runje i Dušan Ivandić. Ađutant je Hrvoje Filipović-Grčić, a barjaktar Boško Ramljak. Pratitelji barjaka su Nenad Bikić, Petar tomašević, Josip čačija, Frane Ivković i Jure Domazet.

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I 14. GODIšNJICA VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE "OLUJA"


FOTO:SLOBODNA DALMACIJA

Sutra, 5. kolovoza, je Dan Domovinske zahvalnosti i Dan pobjede te 14. godišnjica vojno redarstvene akcije "Oluja". U 9,00 sati bit će položeni vijenci kod spomenika hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu ispred sinjske Gradske uprave. Nakon toga, u 10,00 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služit će se svečana sveta misa.
Sveta misa povodom Dana Domovinske zahvalnosti i Dana pobjede u Trilju u crkvi Svetoga Mihovila služit će se od 9 sati. Predstavnici Grada i udruga iz Domovinskog rata nakon mise će ispred spomenika svetome Mihovilu položiti vijence.

UHBDDR ogranak Sinj poziva branitelje Domovinskog rata da sutra, na Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti, paljenjem svijeća pred spomenikom poginulim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave u Sinju odaju počast onima koji su dali svoje živote za svoju domovinu Hrvatsku.

Povodom 14. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja na športsko-rekreacijskom centru česma u Vrlici održava se glazbeno-zabavni program. U tijeku je turnir u balotama, a u 18,00 i u 19,00 sati igrat će se revijalne nogometne utakmice između HVIDR-e Vrlika i HVIDR-e Petrinja te HVIDR-e Kaštela i Veterana čaporica. U 21,00 sat počet će koncert klape Maslina.
Organizator proslave je vrlička HVIDR-a, a pokrovitelj Grad Vrlika.

OBAVIJEST

U četvrtak 06. kolovoza u Kosorima na cesti D1 svečano će započeti radovi na izgradnji raskrižja spojne ceste za radnu zonu Kosore i državne ceste D-1. Vrijednost radova iznosi 2 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste.

OBAVIJEST

U osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića do 11. kolovoza mogu se donijeti prošlogodišnji udžbenici na razmjenu. U Oš Ivana Lovrića i Oš Kamešnica Otok knjige će se razmjenjivati još danas.
Popis knjiga koje će biti u uporabi u narednoj školskoj godini objavljen je u školama, a dostavljen je i u sinjske knjižare. S obzirom da su se neki udžbenici mijenjali, biti će potrebno kupiti dio knjiga.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, jučer, 3. kolovoza, otvorena je izložba Andrije Vučkovića-radovi na žici. Izložba je postavljena u Brnaškoj ulici br. 13, a trajat će do 17. kolovoza.

Otvorena je izložba slika sinjske umjetnice Snježanke Jadrijević. Izložba je postavljena u Glavičkoj 15, preko puta banke, a može se pogledati svakoga dana od 9,00 do 12,00, a utorkom i četvrtkom i od 18,30 do 20,00 sati. Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza.

Sinjske mažoretkinje i ove godine, u okviru Dana Alke i Velike gospe, organiziraju tradicionalnu 12. večer mažoretkinja. Uz njih nastupit će i njihove gošće, mažoretkinje iz osam dalmatinskih gradova. Večer mažoretkinja održat će se na košarkaškom igralištu, a počet će u 21 sat. Ukoliko bude kiše program će se održati u Sportskoj dvorani.

U galeriji Galiotović večeras od 21 sat otvoriti će se izložba slikara Vinka Uhlika.

OBAVIJEST

Iz "Likomed veterine" obavijestili su da u Sinju večeras neće obavljati dezinsekciju komaraca dok će se na području Općine Otok ona obaviti ukoliko ne bude vjetra i kiše.