Subota, 4.08.2007.

292. SINJSKA ALKAAndrija Hrgović pobjednik je 292. čoje! Dušan Ivandić i Andrija Hrgović u tri su redovite utrke imali po sedam punata pa je vojvoda Ivan čikara zapovjedio pripetavanje. U pripetavanju Ivandić je pogodio u jedan, a Hrgović u dva te je tako skupio ukupno 9 punata. Andrija Hrgović iz Sinja, profesionalni trener jahanja. Bio je među vodećim hrvatskim džokejima. Alkar je od 2003. godine, kopljanik od 2005. godine. Jaše na obiteljskom konju Prometes, a momak mu je Vitomir živalj iz Sinja. Vojvoda je dobitniku čestitao na junačkome megdanu i na koplje mu privezao tri metra crvene čoje kao znamenje pobjede, a pripala mu je i srebrna plaketa Alke te novčana nagrada od 20.000 kuna.. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 17 kopljanika i koje je predvodio alaj čauš Tonči Bešlić, proteklo je uspješno. Pratilo ga je oko 6000 gledatelja. Sutra se alkari pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića natječu za naslov slavodobitnika 292. sinjske Alke.

"DELMATI-RIMLJANI" GRADSKI STADION SINJ, 21.SRPNJA 2007. GODINE

Fotografije sa revijalne utakmice "Delmati-Rimljani" možete pogledati u FOTO GALERIJI.

RADNICI DALMATI KE ODUSTALI OD PROSVJEDA

Radnici Dalmatinke nove odustali su od najavljenog mirnog prosvjeda na dan Alke nakon sastanka predstavnika radnika Dalmatinke Nove i predstavnika grada Sinja u ministarstvu gospodarstva u Zagrebu. Između ostalog, dogovoreno je kako će i premijer Ivo Sanader na dan Alke primiti predstavnike radnika Dalmatinke. Kako bi se uskoro trebala održati i sjednica državnog GSV-a najavljeno je kako će se na njoj raspravljati o problemu Dalmatinke Nove.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U okviru manifestacije dani Alke i Velike Gospe na Trgu dr. Franje Tuđmana večeras će se održati tradicionalna Večer folklora, viteštva i junaštva na kojoj će se predstaviti mnogobrojna KUD-a iz Hrvatske. Organizator večeri je KUD - Glavice koje obilježava 60 godina postojanja, kažimo kako jučer zbog kiše nije održana tradicionalna večer mažoretkinja, novi termin biti će poznat naknadno.

U hotelu Alkar otvorena je izložba slika Andrije Bareze. U Galeriji Galiotović postavljena je retrospektivna izložba radova kipara i slikara Ive Filipovića Grčića. U Muzeju Cetinske krajine postavljena je izložba Antuna Vrlića «Staklo 1997-2007». U Vrličkoj ulici br. 6 izložbu slika otvorila je Sinjanka Nina Lovrić, a u Palači Tripalo radove je izložila Eda Kerekeš- Kraljević. Sinjska umjetnica Vesna Bader otvorila je izložbu slika u ulici Kvartiri.

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Sinj, danas se održava druga nacionalna izložba pasa svih pasmina. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik grada Sinja Nikola Tomašević. Na drugom po redu natjecanju u Sinju prijavljeno je 58 pasmina i 220 pasa koji će biti ocjenjivani po kategorijama.

KRONIKA 92

PP SINJ, 02.08.2007. g. oko 21,45 sati, u mjestu Karakašica, na DC 1-, četrdesetčetvorogodišnjak je krećući se iz smjera Vrlike u smjeru Sinja upravljao sa motociklom marke Honda, a kao suvozačiva na motociklu nalazila se tridesetdvogodišnjakinja. Poduzeo je radnju nepropisnog pretjecanja OA marke Z-128, kojim je upravljao pedesetsedmogodišnjak, alkoholiziran /0,73 g/kg/, a koji je istovremeno poduzeo nepropisnu radnju skretanja u lijevo. Došlo je do naleta motocikla na lijevi bočni dio OA. četrdesečetvorogodišnjak nije koristio zaštitnu kacigu te je zadobio TTO /ozljeda glave-opasne po život/ te je zadržan na Odjelu JIL-a KB Split, dok je tridesetdvogodišnjakinja koristila zaštitnu kacigu te je zadobila LTO.

PP SINJ, 03.08.2007. g. u ranim jutarnjim satima, dvadesetosmogodišnjak je u alkoholiziranom stanju /1,09 g/kg/ ispred obiteljske kuće pucao iz lovačke puške ispalivši dvije patrone u zrak. Dolaskom službenika dragovoljno je predao pušku kao i lovački karabin te pripadajuće streljivo. Slijedi prekršajna obrada.
IZVOR: PU SD