Četvrtak, 4.07.2013.

GRAD SINJ – POZIV (dodjela javnih priznanja)

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2013. godinu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Apel davateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Klub DDK Sinj, Udruga navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot organiziraju akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u subotu, 6. srpnja od 9 do 13 sati u prostorijama GD CK Sinj, u Ulici Miljenka Buljana.
Zbog nestašice krvi na Transfuzijskom odjelu KBC-a Split, organizatori apeliraju na sve davatelje i druge zdrave punoljetne osobe da u što većem broju dođu na akciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U petak otvaranje ‘Dana Galerije Plamenac’

U okviru ovogodišnjih ‘Dana Alke i Velike Gospe’ u Alkarskim dvorima će se 5. i 6. srpnja održati ‘Dani Galerije Plamenac’.
Podsjetimo, ‘Dani Galerije Plamenac’ prvi puta su održani prošle godine, kada su četiri ugledna suvremena hrvatska kipara – Stipe Sikirica, Josip Marinović, Kuzma Kovačić i Tomislav Kršnjavi – u atriju Alkarskih dvora modelirali svoja djela po motivima Sinjske alke i Čudotvorne Gospe Sinjske. Tom prilikom navedene kipare je u njihovom ‘atelijeru’, posjetila i ministrica kulture Andrea Zlatar. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izlet umirovljenika na Plitvička jezera

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira izlet na Plitvička jezera, koji se planira realizirati u četvrtkak, 11. srpnja.
Do sada se prijavilo 57 umirovljenika, a mjesta još uvijek ima. Članovi Udruge koji su zainteresirani za izlet na Plitvice sve informacije mogu dobiti u uredu Udruge umirovljenika Sinj u ulici Put Petrovca 1 ili na telefon 821 262.
Ovo je peti ovogodišnji izlet kojeg za svoje članove organizira Udruga umirovljenika Sinj, a prema riječima predsjednice Hilde Jadrijević sljedeći je planiran za rujan.
 ‘Ove godine bili smo na dvodnevnom izletu Makarskoj, zatim na otocima Braču i Hvaru, u Međugorju i na Svilaji gdje su nas ugostili naši planinari, članovi Planinarskog društva Svilaja, na čemu im od srca zahvaljujemo’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR