Ponedjeljak, 4.07.2011.

Upisi u 1. razrede srednje škole

Počinje upisna groznica u srednje škole. Tako će se upisi provoditi i u sinjskim srednjim školama: Gimnaziji Dinka Šimunovića, Franjevačkoj gimnaziji s pravom javnosti, Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića i Tehničko-obrtnička škola Ruđera Boškovića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Upis kandidata za franjevce

Za osmaše i srednjoškolce, koji u sebi osjećaju Božji poziv da možda postanu fratri i svećenici, upis u Franjevačko sjemenište u Sinju bit će u ponedjeljak, 4. srpnja 2011. godine.
Istog dana su i prijave upisa za Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju s pravom javnosti (kao i za sve škole u Hrvatskoj). Kandidati za sjemenište trebali bi doći u prostorije Gimnazije, ako je moguće, do 9 sati u pratnji barem jednog roditelja. Za sve dodatne informacije kandidati se mogu javiti na e-mail ivan.udovicic@gmail.com ili na telefon 021/826-519.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani najbolji međunarodni karataši



Protekli vikend se u Munchenu održalo godišnje međunarodno karate "Tan Soo Do" prvenstvo Njemačke. Natjecanju su pristupili borci iz  Njemačke, Italije, Amerike, Nizozemske, Švicarske, Švedske te Hrvatske. Naše boje su branili borci kluba Tang Soo Do "Sinj" koji su osvojili ukupno 12 zlata, 5 srebra, 3 bronce i 2 pehara za najbolje borce turnira.
Natjecanje se odvijalo po pravilima svjetske karate Tang Soo Do organizacije (WTSDA) i to u tri discipline : 1. weapon (oružje), 2. forms (kate) i 3. free sparing (borbe).
Izvrsni rezultati na prvenstvu Njemačke koji su naš klub sa 20 odličja i 2 pehara uveli u sam vrh međunarodnog sporta, te su ujedno pokazatelj jačine i forme sinjskog karatea pod stručnim vodstvom trenera Ljube Kneza.
...

Slijetanje motocikla u Hrvacama

Mlađa muška osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede prilikom slijetanja motocikla s državne ceste D1 u Hrvacama.
Nesreća se dogodila jučer oko 18,20 sati, zbog neprilagođene brzine prilikom dolaska na zavoj. Vozač je koristio zaštitnu kacigu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na autocesti od Zagreba prema Karlovcu, a vozi se bez zastoja.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).
IZVOR: HAK
...