Subota, 4.07.2009.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJADana 6. srpnja 2009. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 11,00 sati održat će se 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Izvješće Mandatne komisije,
2. Prijedlog zaključka o razrješenju i imenovanju člana Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Sinja,
3. Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za Statut i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Sinja,
4. Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za gospodarstvo i komunalne djelatnosti, obnovu i razvoj Gradskog vijeća Grada Sinja,
5. Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za predstavke i prijedloge Gradskog vijeća Grada Sinja,
6. Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Grada Sinja,
7. Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za imena ulica i trgova u Gradu Sinju,
8. Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za međugradsku suradnju Gradskog vijeća Grada Sinja,...

PRIPćENJE ZA JAVNOST

Priopćenjem za javnost oglasio se županijski stožer zdravstva za praćenje, donošenje i provedbu mjera zaštite protiv svinjske gripe. U priopćenju međuostalim stoji kako su sve mjere zaštite protiv nove gripe A poduzete prema naputcima križnog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Priopćenje u cijelosti poslušajte u dnevniku HIT Radija od 16 sati.

OBAVIJEST

Redovna zajednička skupština Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj i Sindikata radnika Prometa Split održat će se u 15,00 sati u prostorijama NK Hrvace. Na skupštini će se govoriti o problemima s kojima se radnici svakodnevno susreću u svom poslu.

OBAVIJEST

Kulturna umjetnička društva Brnaze i Sinj sudionici su 43. folklorne priredbe đakovački vezovi. KUD Brnaze sutra navečer izvesti će "Sinjski dernek" u koreografiji umjetničkog voditelja Mira Vukasovića, a predstavit će se nova generacija brnaških plesača i plesačica. Kulturno umjetničko društvo Sinj izvesti će Cetinsko kolo pod ravnanjem voditeljice Pavice Ljubice Doljanin.

OBAVIJEST

Na Gljevu danas, 4. srpnja, počinje tradicionalni turnir na balote koji će se održavati kod crkve. Prijave se primaju do 16 sati na dan početka turnira, a sustav igre je 3 plus 1. Za prvoplasirane ekipe predviđene su vrijedne novčane nagrade. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098 810 515.

NATJECANJE U ORANJU

Novoosnovana Udruga natjecatelja u oranju organizirala je natjecanje u oranju koje će se održati u četvrtak, 9. srpnja u 9,00 sati u Sinjskom polju, na parceli u Muši. Na natjecanju će sudjelovati 17 orača iz cijele županije. Podsjetimo, ova Udruga osnovama je prije mjesec dana na incijativu Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu Splitsko-dalmatinske županije.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje američka akcijska komedija "Noć u muzeju 2". Početak je u 20,30 sati.

SPORT

Sportski autoklub BMW Zagora Trilja danas, 4. srpnja, je organizator utrke prvenstva Hrvatske-regija jug u autoslalomu, na dijelu županijske ceste Trilj-Bisko. Prijavljeno je 55 vozača. Automobili su podijeljeni u tri klase: serijska vozila, dorađena vozila i vrhunska sportska vozila.

Tradicionalni Hrvatski galopski derbi održat će se danas, 4. srpnja, na zagrebačkom Hipodromu s početkom u 15 sati. Na ovoj priredbi, koja je međunarodnog karaktera, nastupit će i desetak grla s područja Cetinske krajine.

U okviru otvaranja manifestacije "Dani kosidbe 2009." na Kupreškom polju u nedjelju, održat će se Međunarodna galopska priredba na kojoj će također sudjelovati i grla iz Cetinskoga kraja.