Utorak, 4.07.2006.

MALONOGOMETNI TURNIRKlub navijača Sinjski Maligani vas poziva na
prvi malonogometni turnir

MALIGANI 2006

1. mjesto - 8.000 Kuna + pehar
2. mjesto - 4.000 Kuna + pehar
3. mjesto - 2.000 Kuna + pehar
te nagrade za najboljeg igrača i najboljeg strijelca, kao i razne nagradne igre za publiku

Kotizacija po ekipi iznosi 300 Kn, a prijaviti se možete svaki dan od 9 do 13 te od 17 do 21 sat u caffe baru "Iva" u Vrličkoj ulici, u prostorijama k.n. Sinjski Maligani, te na sam dan izvlačenja na košarkaškom igralištu kod kina.
Izvlačenje parova održat će se u nedjelju 9.7. u 20.00 sati na košarkaškom igralištu kod kina. Turnir počinje u ponedjeljak, 10.07.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail:
sinjski_maligani@net.hr

POčEO UPIS U SREDNJE šKOLE

Drugi dan je upisa u prve razrede srednjih škola. Presudnu ulogu pri upisu imaju ocjene, a učenici se mogu prijaviti samo u jednu školu.
što se tiče upisa u srednje škole na području grada Sinja učenicima su na raspolaganju dvije gimnazije i to Dinka šimunovića i Franjevačka klasična gimnazija, srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića i tehničko imdustrijska škola Ruđera Boškovića.
Tako će se ove godine kao i prošle u gimnazijski program Franjevačke klasične gimnazije sveukupno upisati 60 učenika. Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića ove godine nudi učenicima 3 četvorogodišnja i 5 trogodišnjih programa gdje će se moći s upisati 240 učenika. U Tehničko- industrijskoj školi Ruđera Boškovića za nove srednjoškolce nude se školski programi raznih zanimanja, u četverogodišnjem ili trogodišnjem trajanju.
Program gimnazije Dinka šimunovića prethodnih godina kao i ove nudi dva smijera opći i jezični, gdje će se moći upisati sveukupno 90 učenika u dva programa. Ipak, interes za jezičnu gimnaziju ove godine je minimalan stoga će škola zatražiti dozvolu od resornoga ministarstva i Državne uprave za prosvjetu da u toj školi bude samo jedan smjer i to opće gimnazije.
Veliki broj je zainteresiranih učenika i ove godine za gimnazijski program, kapacitet škole već jučer je bio e popunjen, stoga ravnatelj upozorava roditelje i djecu da dobro odvagnu u koju će školu predatit dokumente.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJASjednica gradskoga vijeća najavljena je za petak 7. srpnja. Razmatrat će se 10 točaka dnevnoga reda. Od zanimljivijih izdvajamo izvješća o radu Gradskoga poglavarstva i godišnjem Proračunu Grada Sinja. Na sjednici će biti i prijedlog programa Kulturno zabavne i športske manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe".

UHBDDR-a ORGANIZIRA POSJET MEđUGORJU

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskoga rata podružnica splitsko-dalmatinske županije zajedno sa ogrankom UHBDDR-a Sinj organizira dvodnevno hodočašće u Međugorje jedno od najvećih Marijanskih svetišta. Hodočašće je organizirano u povodu obilježavanja 25 godišnjice Gospina ukazanja. Putovanje je najavljeno za 14. i 15. srpnja. Prijevoz, hrana i spavanje u hotelskom smještaju su osiguranu potvrđuju iz udruge. Kako je broj sudionika hodočašća limitiran zamoljavaju se zainteresirani da se prijave do 7. srpnja u vremenu od 10 do 12 sati na na broj telefona 825-235.

AUDICIJA ZA PJEVAčE AMATERE

Audicija za natjecanja pjevača amatera "Mikrofon je Vaš" održat će se sutra, u srijedu 5. srpnja, od 10 sati u prostorijama Doma mladih U Sinju -potvrđuje voditelj Mojmir čačija. Kandidati sa sobom trebaju ponijeti snimku pjesme koju žele pjevati.

GALERIJA GALIOTOVIć

U Galeriji Galiotović još uvijek se može pogledati izložba Latice Ivanišević naziva "Latica i njena priča". Izložba se može pogledati do 12 srpnja u vremenu od 10 do 12 sati.

VRIJEME

Za danas meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme sa mogućnošću lokalnih pljuskova. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 21 stupanj Celzijev.