Subota, 4.06.2016.

Vatrogasna pilot vježba ‘Bili brig 2016.’


U ponedjeljak, 6. lipnja, u sklopu projekta ForestEye održat će se vatrogasna pilot vježba pod nazivom ‘Bili brig 2016.’

Projekt ForestEye provodi se u okviru EU IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013., s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u pograničnom području kroz smanjenje šteta/rizika od prirodnih katastrofa prouzročenih šumskim požarom, kao i unaprjeđenje socijalne kohezije u lokalnoj zajednici kroz zajedničke akcije i kampanje za podizanje svijeti o zaštiti i očuvanju okoliša i poticanju na održivo korištenje prirodnih resursa.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati i raspored nogometnog prvenstva Brnaza

Proteklog vikenda odigrano je prvo kolo prvenstva Brnaza, a već ove subote i nedjelje na redu je nova runda susjedskih okršaja…
Utakmice u subotu i nedjelju bile su vrlo dobro posjećene, a prisutni su mogli uživati u dobrim i zanimljivim utakmicama, kakve nas sigurno očekuju i ovog vikenda.

Rezultati 1. kola:
Grupa A:
Vučkovići – Mandaci 1-2
Marići – Klarići 4-0

Grupa B:
Ispod kapele – Ispod strane 6-1
Vukasovići – Do bure 1-1
Šabići su bili slobodni.

Raspored 2. kola:
Subota
18:30 h: Šabići – Ispod strane

Nedjelja
16,30 h: Marići – Vučkovići
17,35 h: Ispod kapele – Vukasovići
18,40 h: Klarići – Mandaci.
Slobodni – Do bure.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ispitivanje sustava za uzbunjivanje

Sukladno Pravilniku o postupku uzbunjivanja stanovništva, svake prve subote u mjesecu u 12 sati, nadležni Županijski centri 112 i pravne osobe koje imaju obvezu posjedovanja sustava za uzbunjivanje vršiti će redovno testiranje sustava za uzbunjivanje korištenjem znaka za uzbunjivanje ‘PRESTANAK OPASNOSTI’, tj, jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi.
Županijski centar 112 Split i svi drugi vlasnici sustava za uzbunjivanje na područu naše Županije će 4. lipnja 2016. godine izvršiti ispitivanje sirenskih sustava za uzbunjivanje s početkom u 12 sati.
Iz Centra 112 napominju da su u sustav sada uključene i 23 nove sirene instalirane u slivu rijeke Cetine, nizvodno od brane Peruća do Omiša, koje se nalaze u vlasništvu HEP-a.
Ovim putem Centar 112 obavještava stanovnike Županije da, kada u prvu subotu u mjesecu čuju zvuk sirene jednoličnog tona u trajanju od 60 sekundi ostanu mirni, jer se radi o ispitivanju elemenata sustava za uzbunjivanje koje je nužno zbog učinkovitog održavanja sustava.
Svim stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije Centar 112 zahvaljuje na strpljenju i razumijevanju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pred Junakom, Hrvacama i OSK-om posljednje ligaško kolo

Trećeligaši će ovog vikenda odigrati posljednje ligaško kolo u kojem će od naših predstavnika jedino Hrvace biti domaćin, dok će Junak i OSK sezonu zaključiti u gostima…
Sva tri naša kluba lišena su bilo kakvog rezultatskog imperativa, što je zapravo slučaj već neko vrijeme, a subotnji susreti bit će im prilika da se rastanu u pozitivnom ozračju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR